Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dojemná řeč na pohřbu veslaře Plocka (†22): Síly mě opouštějí, jsem sám

Autor:

Lyrická hudba, stovky bílých růží, slzy… Poslední rozloučení s juniorským mistrem světa ve skifu Michalem Plockem (†22), který koncem listopadu dobrovolně opustil tento svět, bolelo. Dojemná řeč jeho strýce rozplakala celou síň.

Sbohem, Plocíno! To mu přijeli říct reprezentanti Dukly Praha, veslaři z Brna a dalších míst. V úvodu rozloučení zazněla skladba Illusion od kapely VNV National.

Jak hudba dohrála, zvedl se Michalův strýc, zhluboka se nadechl a ujal se smuteční řeči. „Miško, Michale, Plocíno, máš nás tu všechny. Jsme tu s tebou a ty nám budeš teď vyprávět,“ začal.

Sálem se nesla dojemná slova respektive Michalovy myšlenky. „Vzpomínám na řeku. Což se tak na ní prohánět s větrem v zádech. Mám vnitřní sílu, dokážu to. Být mezi nejlepšími. Vždyť mám oporu v milované rodině. A už jsem v cíli. Na prsou visí zlatá medaile. Ale co to, síly mě opouštějí, řeka Morava se ztrácí, jsem sám. Věřte mně, měl jsem vás rád,“ zaznělo.

Poslední rozloučení s veslařem Plockem bylo velmi dojemné.
Poslední rozloučení s veslařem Plockem bylo velmi dojemné.

Smutné bylo i video, které připomnělo Michalovy kroky ve Veslařském klubu Slovácko od roku 2005, emotivně zakončené písní We Are The Champions od skupiny Queen. Tyto vzpomínky na Míšu navždy zůstanou v srdcích jeho blízkých i kamarádů.

Zdrcený trenér Šurý o Plockovi

„Můj sen i toho kluka bylo vyhrát MS elity mužů a vyhrát olympiádu. To už mi nesplní. Jsem překvapený a zdrcený, jak opustil tento svět. Navždy bude v srdcích VK Slovácko. Založili jsme ho kvůli němu. Měl zřejmě problém, který uzavíral do sebe a nedal vůbec nic znát. Neměl blízkého kamaráda, kterému by se mohl svěřit. Mohlo ho semlít to velké dění okolo. Asi přišel zkrat. Chceme vystavit novou Loděnici Michala Plocka."