Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kvůli ní se vykašlal na formuli! Kdo je kráska, která stojí za šokujícím koncem Rosberga

Autor: ija

Rozhodnutí Nika Rosberga (31) skončit v prestižní formuli 1 jen pár dnů poté, co konečně dobyl vysněný titul mistra světa, všechny šokovalo. Jde o jeden z nejpřekvapivějších odchodů do sportovního důchodu v historii. Německý pilot přiznal, že to udělal, aby mohl trávit víc času s manželkou a patnáctiměsíční dcerkou Alaïou. Kdo tedy je Vivian Rosbergová, žena, která vyhrála souboj s fascinujícím světem F1?

Rodiče Vivian jsou dlouholetí přátelé rodiny Rosbergů, Nikova otce, mistra světa z roku 1982, a jeho ženy Siny. Nico se s Vivian Siboldovou, která je stejně stará jako on, znal od dětství, chodit spolu začali jako hodně mladí a brzy se zasnoubili.

V červenci 2014 se Rosberg jako lídr průběžného pořadí mistrovství světa ženil, o rok později se spokojenému páru narodila holčička Alaïa.

Šok ve formuli 1, šampion Rosberg končí! Přijde mi to správné, řekl - čtěte ZDE »

Zatímco Rosbergův hlavní rival a stájový kolega Lewis Hamilton je od rozchodu s bývalou Pussycat Doll Nicole Scherzingerovou spojován s celou plejádou okouzlujících modelek, německého pilota cizí krásky nikdy neoslňovaly. V paddocku na něj čekávala jeho oddaná Vivian.

Mistr světa Nico Rosberg s manželkou Vivian a dcerkou Alaïou.
Mistr světa Nico Rosberg s manželkou Vivian a dcerkou Alaïou.

Automobilové prostředí jí ostatně není cizí. Jako absolventka Evropské univerzity designu v Miláně pracovala na přestavbě prostor továrny a sídla týmu Lotus. Vystudovaná interiérová designérka má ještě další job, na ostrově Ibiza vlastní cukrárnu s názvem Vivi´s.

Rosberg po zisku titulu prozradil, jak je své ženě vděčný. „Nedokážu najít vhodná slova, jak jí poděkovat. Vivian byla prostě neuvěřitelná,“ ocenil. „Tahle sezona byla sakra těžká. Poslední dva roky jsem zažil velké zklamání, když jsem boj o titul prohrál. Letos jsem měl extrémní motivaci to dokázat. Samozřejmě to mělo vliv na ty, které miluju. Celá rodina musela přinášet oběti. Vivian se starala o dcerku. V noci k ní sama vstávala, abych já si mohl mezi závody odpočinout,“ popsal.

Teď se těší na úplně novou roli. „Konec příběhu! Příštím krokem je být táta a manžel. Strašně se na to těším.“