Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Srdce pro Koukalovou a dojemný vzkaz na zrcadle: Drž se! psal manžel

Autor: pan

Světový pohár v Novém Městě na Moravě? Událost, na kterou se těší nejen čeští fanoušci, ale celý biatlonový svět. A o tom, že největší naděje jsou vkládány do držitelky velkého křišťálového globu Gabriely Koukalové, není třeba pochybovat. Velké podpory se však vždy usměvavé biatlonistce dostává především od jejího manžela Petra Koukala. "Drž se!“ napsal do velkého srdce na zrcadlo své lásce.

Gabriela Koukalová vyrazí poprvé do akce až v pátek ve sprintu žen na 7,5 kilometru, ve kterém také letos získala první medaili, když byla v Östersundu na bronzové příčce, aby o den později v následné stíhačce získala zlato.

"Já nemám slov, zatím. Je to neskutečný a rozhodně jsem si nepředstavovala začátek sezony po těch letních problémech v přípravě až takhle skvěle. Je to úžasné a ještě větší motivace," říkala česká hvězda.

Krátce poté se vyjádřila i k závodům v Novém Městě. „Když vám pak řeknou i Norové, jak hrozně se do Česka těší, je to fajn. Asi jsme v minulých letech měli atmosféru jako nikde jinde. Budou to závody, na které se těším nejvíc z celé sezony. Nepamatuju si, kdy jsem se více na nějaké takové těšila,“ přiznala.

Vítězka Gabriela KoukalováFoto Petr Slavík/Český biatlon

Pořádné nervy zažívá už nyní i její manžel Petr Koukal, který drží palce své manželce z domova. "Jak to dopadá, když necháte chlapa doma samotného? Jsem ale ráda, že mám od svého muže takovou podporu i na dálku," psala na svém facebookovém účtu Koukalová k fotce s dojemným vzkazem.

O další úspěch se dvojnásobná olympijská medailistka bude pokoušet před vlastními fanoušky, kterých by do Nového Města mělo dle slov prezidenta biatlonového svazu Jiřího Hamzy dorazit rekordní množství.

"Kdybychom měli stadion pro 50 tisíc lidí, zaplnili bychom ho. Už takhle budou kapacity vytížené na 100 %. Sobota i neděle jsou vyprodány a lístky už se na místě prodávat nebudou,“ řekl Hamza.

A nadšená byla na tréninku v samotném dějišti závodu i Koukalová. „Mám bujnou představivost, a když se tady dívám na tu gigantickou tribunu, připadám si tady jako nějaký gladiátor. A ještě, když přibyla další tribuna tamhle na druhé straně, přijde mi neskutečné, že sem může přijít tolik lidí. Asi jsem nikdy neviděla nic většího,“ přiznala Koukalová.

SP V BIATLONU NOVÉ MĚSTO 2016 - AKTUALITY ZDE>>

Biatlonová naděje Davidová: Soupeřkám bych radši ještě říkala o podpisy
Video se připravuje ...

Trenér biatlonistů Málek: Umístění do desítky by bylo super
Video se připravuje ...

Bude to masakr, říká Šlesingr o atmosféře v Novém Městě
Video se připravuje ...

Kometa Puskarčíková: Všichni teď ode mě chtějí medaili
Video se připravuje ...

Vysočina se chystá na biatlonovou horečku
Video se připravuje ...