Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Náš dokonalý den! Atletka Semenyaová se vdala, měla nevěstu v bílém

Autor: ija

Kontroverzní atletka Caster Semenyaová (26) si splnila sen. V sobotu, v den svých 26. narozenin, si v oblíbeném svatebním komplexu Chez Charlene v jihoafrické metropoli Pretorii vzala dlouholetou partnerku Violet Raseboyovou. Zatímco běžkyně, která musela čelit podezření, že není žena, měla na sobě mužský oděv, nevěsta přikráčela před oltář v klasické bílé róbě. 

Mistryně světa v běhu na 800 metrů z roku 2009 zveřejnila fotky na svém instagramovém účtu s dovětkem: Náš dokonalý den. Fotografii své lásky Violet v bílém doplnila popiskem: Moje srdce!

Není to ovšem první svatební obřad lesbického páru. V prosinci to byl rok, co Caster a Violet zpečetily svůj vztah tradiční barevnou africkou svatbou v Limpopo. Tam měla Vivian na sobě pestrobarevné ženské šaty, zatímco Caster byla i tehdy v mužském oděvu. 

Kontroverzní atletka Caster Semenyaová si vzala dlouholetou partnerku Violet.
Kontroverzní atletka Caster Semenyaová si vzala dlouholetou partnerku Violet.

Semenyaová musela po zisku prvního světového titulu čelit kritice, že je spíše muž a neměla by závodit mezi ženami. Podstoupila testy na zjištění pohlaví, které prokázaly, že je hermafrodit, a mezinárodní federace jí oficiálně povolila závodit mezi ženami. Loni v létě v Rio de Janeiro vybojovala olympijské zlato.

Její sexuální orientace, která po čas vyšla najevo, málokoho překvapila.