14. května 2014 • 12:10

Zaplatí běžkyně Semenyaová za nevěstu? Fámy, říká o svatbě

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoafrická půlkařka Caster Semenyaová, která před pěti lety podstoupila přezkum pohlaví, chystá podle zpráv deníku Daily Sun svatbu se svojí snoubenkou Violetou Raseboyaovou. Její otec už údajně dohodl zaplacení tradičního svatebního poplatku lobola. Semenyaová však zprávy o svatbě popírá.



Podle jihoafrického deníku se stříbrná olympijská medailistka na 800 metrů Caster Semenyaová chystá vdát za atletku Violet Raseboyaovou. Zástupci rodiny Semenyaových podle těchto zdrojů dokonce navštívili rodinu Raseboyaové a dohodli svatební poplatek lobola, který podle jihoafrické tradice platí muž rodině své nastávající za její ruku.

„Jacob Semenya, tatínek Caster, doprovázen dalšími členy své rodiny vyjednal lobolu. Obě rodiny se dohodly, že rodina Caster zaplatí za nevěstu 25 000 randů (necelých 50 000 korun – pozn. red.),“ citoval Sunday Sun svůj zdroj.

Půlkařka Semenyaová na sebe v atletice upozornila v roce 2009 výrazným zlepšením osobních rekordů a suverénním vítězstvím na mistrovství světa v Berlíně. Pak její kariéru zastavil zdlouhavý přezkum jejího pohlaví, nakonec jí ale mezinárodní federace IAAF dovolila startovat mezi ženami. S Violet Raseboyaovou je Semenyaová v dlouhodobém vztahu.

„Vzájemně se moc milují, čeká je spolu jasná budoucnost. Věřím, že když se spolu usadí, pomůže to jejich kariérám,“ řekl jihoafrickému listu údajný přítel páru.

Semenyaová v nedávném rozhovoru svůj vztah nepopírala. Na otázku, co by se snažila zachránit z hořícího domu, si jako první vzpomněla na svou partnerku.

„Nejdřív bych zachránila svou snoubenku. Partneři jsou tu od toho, aby se podporovali. Ona je první, která mě napadne,“ uvedla Semenyaová.

Její rodina ale zprávy o chystané svatbě odmítla potvrdit.  „Nemám k téhle věci žádný komentář,“ uvedl Jacob Semenya.

Samotná Semenyaová na webu Sowetan také tyto informace popřela. „Není žádná svatba. Nevěřte fámám, které si přečtete v novinách,“ uvedla Semenyaová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud