Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Federer prozradil: Kde jsem se poprvé líbal s Mirkou. A nezůstalo jen u líbání!

Autor: ija

Roger Federer (35) dorazil domů do Švýcarska a dovezl si pohár pro vítěze tenisového Australian Open. Už osmnáctou trofej z grandslamových turnajů. Přitom si zavzpomínal na to, co pro něj znamená Austrálie, a prozradil, že právě tam se poprvé líbal se svou milovanou ženou Mirkou. 

Roger Federer má k Austrálii výjimečný vztah a rekordní, osmnáctý grandslamový titul to ještě umocnil. Švýcarský tenista je u protinožců nesmírně populární, Australané ho milují, uctívají ho jako megastar.

A láska je to vzájemná. Federer přiznal, že v Austrálii se cítí jako ve svém druhém domově. K mnoha titulům ho dovedl australský trenér, slavný tenista Tony Roche. Navíc se Federerovi málem do Austrálie odstěhovali. Když bylo Rogerovi třináct, otec tam dostal pracovní nabídku, kterou ale nevyužil.

Finále Australian Open nabídlo nervydrásající zvraty. Takhle je prožívala Federerova manželka Mirka.
Finále Australian Open nabídlo nervydrásající zvraty. Takhle je prožívala Federerova manželka Mirka.

Letošní titul z Melbourne je pro něj hodně výjimečný. Je první po tom, co jsou na světě jeho druhá dvojčata, synové Leo a Lenny (2,5). A současně první, u kterého přímo byly starší dcerky Myla a Charlene (7). Málokterá sportovní hvězda má to štěstí, že její triumfy mohou vidět vlastní děti

Na co ale Federer obzvlášť rád vzpomíná, je olympiáda v Sydney v roce 2000. Právě tam a tehdy začala jeho velká láska s Mirkou Vavrinecovou. Jemu bylo osmnáct, jí jedenadvacet. „Tady jsme se poprvé objímali a líbali,“ přiznal Federer. Chodili spolu nejen dva olympijské týdny, ale i dalších devět let. Pár měsíců poté, co oznámili, že Mirka čeká dítě (nakonec to byla jejich první dvojčata), se doma v Basileji vzali.