Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Boduje a už vyhlíží příští sezonu v NHL: Jágr pokračuje s novou láskou!

Autor: top

Pořád vymýšlí, jak by mohl hrát líp. A to i ve chvíli, kdy je jasné, že mu za 2 týdny skončí sezona. Hokejista Jaromír Jágr (45) udělal revoluční rozhodnutí – vyměnil hokejku! Hned s ní dvakrát přihrál a šíří se spekulace, kde v NHL začne příští sezonu…

Ještě v neděli v Pittsburghu nastoupil s holí od firmy CCM, s níž hrál v NHL poslední čtyři roky. Jenže v úterním duelu s Carolinou už měl novou zbraň značky TRUE.

A docela mu to šlo – připsal si dvě gólové přihrávky. Jenže Floridě to nebylo nic platné, Panteři třikrát ztratili vedení, prohráli 3:4 a v podstatě přišli o poslední zbytek naděje na postup do play off. „Už ani nevím, kolikrát jsme prohráli gólem z posledních pěti minut. Vedeme téměř v každém utkání v posledních dvou měsících a stejně dokážeme prohrát. Je to neuvěřitelné,“ zoufal si Jágrův parťák Barkov.

Jaromír Jágr je po sezoně bez smlouvy
Jaromír Jágr je po sezoně bez smlouvy

Spekulace sílí: Kde bude Jaromír příští rok hrát?

Jestli se nestane zázrak, 9. dubna skončí pro Floridu i Jaromíra Jágra sezona. Co dál? V zákulisí sílí spekulace, že bude prošedivělý rodák z Kladna pokračovat v dresu Panterů i příští rok! „Je to pravděpodobné tak na 70 procent,“ tvrdí zdroj Blesku. A podobně mluví i známý reportér kanadské televize TSN Pierre LeBrun. „Mé zdroje říkají, že se Jágr přiklání k tomu, že bude hrát v NHL další sezonu. I když finální rozhodnutí padne až po konci té letošní. A Panthers rovněž mají zájem, aby u nich za rozumných podmínek pokračoval,“ napsal LeBrun. Co znamená za rozumných podmínek? Jágrovi končí roční smlouva, takže bude nutné vyjednat novou. Podle té stávající měl základní plat 4 miliony dolarů, dalších 1,5 milionu si vydělal na bonusech za odehrané zápasy. S penězi ale bude muset jít dolů. Loni byl s 66 body nejproduktivnějším hráčem týmu, letos je zatím se ziskem 41 bodů čtvrtý.

Ale zpět k číslu 68. Možná vám to přijde jako prkotina, ovšem pro hokejistu je změna hole stejně zásadní jako výměna partnerky. A u Jágra obzvlášť. Hokejkám věnuje nadstandardní péči a traduje se, že pozná, pokud ji má o 2 milimetry delší.

Naposledy Jágr přesedlával na jiný typ v roce 2013 poté, co jeho předchozí dodavatel (Combat) zkrachoval. Výrobce True je něco jako jeho nástupce...

Klacek s modrými nápisy, který vyjde na zhruba 6 tisíc korun, český veterán každopádně teprve testuje. Odehraje s ním pár zápasů a uvidí, zda mu vyhovuje nebo ne. Je na to ideální doba. Panteři spadli na 13. místo ve Východní konferenci a do 9. dubna, kdy končí základní část, jim zbývá už jen deset utkání na to, aby smazali devítibodové manko na poslední postupové místo do play off. A to je utopie!

Jágr má narozeniny, hráči vzpomínají. Šlégrovi řezal hokejku, Bednáře budil
Video se připravuje ...