Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Messiho dvojníci: Prodavač z cukrárny, učitel zeměpisu, student, co ho zabásli

Autor: ija
  • Messiho dvojníci: Prodavač z cukrárny, učitel zeměpisu, student, co ho zabásli

    Ne, Lionel Messi (29) nemá dvojče. Má jen dokonalého dvojníka, který žije v Íránu. Student z Teheránu Reza Parastesh (25) musí občas utíkat před fanatickými fanoušky barcelonské hvězdy a před pár dny kvůli tomu zasahovala ve městě Hamadan policie. Muži zákona se ale nedostavili proto, aby Parasteshovi pomohli, nýbrž aby ho zatkli kvůli rušení veřejného pořádku. A ještě k tomu mu zabavili auto, protože blokovalo dopravu! A jak jsou na tom další dvojníci slavného fotbalisty? 

  • Budoucí Messiho „dublér

    Nejnovější Messiho dvojník žije v Íránu, jmenuje se Reza Parastesh.Foto Twitter

    Rezovi Parasteshovi ale zjevně stojí ta trocha potíží se zákonem za to. Ze svého statutu dvojníka začal profitovat.  Přebudoval svůj instagramový účet, kde si teď říká „Perský Messi“,  a zveřejnil klipy z virválu, který se kolem něho začal točit, a ze vší pozornosti tisku, které se mu dostalo.  

    Jeho snem, jako každého dvojníka, je potkat se s Messim osobně a stát se jeho náhradníkem. „Když je někdo nejlepší fotbalista historie, má určitě víc práce, než kolik se dá zvládnout. Já bych ho zastupoval, kdyby neměl čas,“ plánuje  Parastesch. Neupřesnil ale, zda by chtěl Messiho zastupovat i na hřišti. Když ale předvedl pár pokusů s míčem, ukázalo se, že tohle by vážně nešlo.

    Prodavač v brazilské cukrárně je kopií Messiho
    Prodavač v brazilské cukrárně je kopií Messiho

    Během mistrovství světa 2014 Messi svým gólem v základní skupině vyřadil Írán z dalších bojů, a Parasteshův otec začal syna pošťuchovat. Proč jsi dal Íránu gól? Ptával se ho v legraci. Teď je možná největším fanouškem Messiho v Íránu a syna nabádá, aby ze své podoby s fotbalovou celebritou vytěžil co nejvíc. Přiměl ho, aby poslal svou fotku v Messiho dresu na sportovní web. „Lidi ve mně vidí íránského Messiho a chtějí, abych ho ve všem napodoboval. Jsem rád, že jim dělám radost,“ tvrdí Reza Parastesh.

  • Messi z brazilské cukrárny

    Prodavač v brazilské cukrárně je kopií MessihoFoto Profimedia.cz

    Zákazníci cukrárny v brazilském Sao Paulu nevěří vlastním očím, když je obsluhuje Lionel Messi. Prodavač Alejandro Pereira Negreirose (21) totiž vypadá přesně jako argentinská fotbalová hvězda.

    „Jeden den jste nejlepší fotbalista na světě a druhý den pracujete jako prodavač v cukrárně,“ vtipkoval jeden fanoušek na Twitteru. Jeho příspěvek sdílelo přes tři tisíce lidí a podoby Negreiroseho s Messim si všimla i média.

    Samotný prodavač není z celého virválu kolem své osoby příliš nadšený. „Je to zvláštní, když mě lidé oslovují Messi,“ tvrdí. A stejně jako většina dvojníků má velký sen, osobně se s fotbalovou hvězdou setkat.

  • Messi, co má rád slávu

    Říká si Sosia Messi, soudí, že je hvězdě Barcelony velmi podobný, a má rád slávu.Foto Twitter

    Na Twitteru si říká jednoduše Sosia Messi, tedy Messiho dvojník, a užívá si slávy. Přestože je možná nejhorší z dvojníků argentinské hvězdy, sleduje ho hodně lidí. Nechal si narůst plnovous a chystá se obarvit si vlasy na blond, aby se svému vzoru podobal co nejvíc. „Jsem dvojník Lionela Messiho a tenhle profil jsem vytvořil, abych ukázal, jak jsme si podobní,“ píše na Twitteru. „Dřív jsem si myslel, že je to divné, ale teď se mi sláva líbí,“ tvrdí muž, o němž víme jen to, že pochází z Brazílie.

  • Profesor Messi

    Afghánský dvojník Lionela Messiho Abdul Karim je učitelem zeměpisu.Foto sport, fotbal, Messi, dvojník, Abdul Karim

    Šířilo se to jako lavina! Spekulace, že Lionel Messi konvertuje k islámu, způsobila zveřejněná fotografie Abdula Karima. Je sice o tři centimetry vyšší než Messi, ale tvar obličeje, tělesný typ i barva pleti přesně sedí. Kromě toho má Karim narozeniny v červnu stejně jako Messi, je členem místního fotbalového klubu a fanouškem Barcelony. V Afghánistánu učí zeměpis na základní škole, kde je známý jako Master Messi.

  • Hvězdný Messi a jeho dvojníci

    Prodavač v brazilské cukrárně je kopií Messiho
    Prodavač v brazilské cukrárně je kopií Messiho

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###