Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na miliony zapomeňte! Slovenští hokejisté mají na MS neskutečně průměrný plat

Autor: pv

Na ledě to není žádná sláva a finančně už vůbec ne. Slovenští hokejoví reprezentanti mají na letošním mistrovství světa gáži stejnou jako je průměrná mzda u nich doma. Za den si tak vydělají kolem 30 eur (800 korun). Fanoušci jim tak alespoň nemohou vyčítat, že jsou přeplacené primadony, když budou na šampionátu podávat šílené výkony jako v některých dosavadních zápasech.

Zlaté časy skončily. Slováci mají po nástupu nového šéfa svazu Martina Kohúta o hodně menší příjem za reprezentování. „Hráči dostávají 915 eur (24 000 korun) měsíčně za pobyt v reprezentaci. Určil jsem to na základě průměrné mzdy na Slovensku, aby si dokázali představit, za co lidi pracují,“ řekl Kohút pro slovenský deník Plus Jeden Deň.

Za průměrný plat ale odvádějí Slováci podprůměrné výkony. Na šampionátu prohráli s Dánskem i Lotyšskem a až v prodloužení porazili Itálii. Zatím to vypadá, že mohou zapomenout na přilepšení v podobě prémií od Mezinárodní hokejové federace, které dostávají týmy do 12. místa. Slováci by si mezi sebe rozdělili minimálně 100 tisíc eur (2,7 milionu korun). Místo finanční injekce se ale klepou před bojem o záchranu v elitní skupině mistrovství světa.