Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trenér Pešice (†67) před smrtí trpěl: Nepomohlo ani 13 chemoterapií!

Autor: vba

Dlouho bojoval se zákeřnou chorobou, ta ale včera nakonec vyhrála. Josefa Pešiceho, někdejšího fotbalového špílmachra a úspěšného trenéra, si vzala v jeho 67 letech. Nepomohlo ani 13 chemoterapií!

„Jsem po operaci. Vzali mi kus žaludku a teď absolvuji pooperační procedury. Tak to prostě bývá. Stane se to spoustě lidí a já věřím, že léčba bude úspěšná,“ popisoval Josef Pešice statečně svůj zápas s rakovinou ještě v dubnu tohoto roku.

Jeho tělo dostávalo v nemocnicích pořádně zabrat. „Ale rychle jsem pochopil, že nebojuju za sebe a pro sebe, ale kvůli vnukům třeba. Aby tu děda byl a kopal si s nimi na zahrádce. A nemohl jsem tu nechat manželku. Jak by zvládla celý barák?“ povídal zase v rozhovoru pro MF Dnes.

Pešice absolvoval neuvěřitelný počet třinácti chemoterapií! Ovšem při své skromnosti se snažil, aby krutou nemoc na sobě nedával znát. Až do poslední chvíle tak pomáhal reprezentaci do 21 let a ještě na podzim objížděl ligové stadiony...

Včera ovšem Pepík, jak ho všichni oslovovali, svůj dlouhý boj s rakovinou žaludku prohrál. „Takových osobností, které se výrazně prosadí v hráčské i trenérské kariéře, není mnoho. Za fotbalovou asociaci vyjadřuji upřímnou soustrast,“ sdělil nový šéf FAČR Martin Malík. Blesk se k němu připojuje.

Pešice (vlevo) ještě v září na fotbale.
Pešice (vlevo) ještě v září na fotbale.

MŮJ PRVNÍ GÓL: Kvůli němu jdete na hřiště a prožíváte stresy, říká Pešice
Video se připravuje ...