Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vnadná bitkařka (24) se chystá na UFC: Rány do hlavy? Mám to radši na zemi

Autor: kvč

Mackenzie Dernová je kráska plných tvarů, která by se neztratila na módních molech a obálkách časopisů. Tam ale není její domov, tahle mladá rodačka z Phoenixu se cítí mnohem lépe v kleci. Vnadná bojovnice, která má za sebou už pět vítězných zápasů v MMA, se chystá do největší organizace na světě, UFC. A to do světa smíšených bojových umění ani nechtěla.

Čtyřiadvacetiletá Mackenzie je totiž dvojnásobnou mistryní světa v brazilském jiu jitsu, tedy boji na zemi, ve kterém se nepoužívají údery. "Nikdy jsem nechtěla dělat MMA," dušovala se ještě před pár lety. V roce 2016 se ale do tohohle světa přece jen pustila, a zatím nenašla přemožitelku.

Ve dvou zápasech museli rozhodnout rozhodčí, další tři Mackenzie ukončila na submisi. Soupeřky se jí vzdaly při škrcení i páce na ruku. Dcera legendárního mistra jiu jitsu Wellingtona Diase si tak otevřela dveře do UFC.

Mackenzie Dern patří mezi nejkrásnější bojovnice na světě
Mackenzie Dern patří mezi nejkrásnější bojovnice na světě

I v nejslavnější organizaci světa chce Dernová sázet hlavně na boj na zemi, a neohrožovat svou krásnou tvářičku údery. "Jasně, nelíbí se mi, když dostanu ránu do obličeje. Ale mám ráda, když ji dostanu na zem a můžu jí předvést své umění," prohlásila kráska z Phoenixu, kterou čeká první zápas v největší společnosti na akci UFC 222.

Ve městě Paradise v Nevadě se postaví proti krajance Ashley Yoderové. A její cíl je jasný. "Myslím si, že UFC je nejlepší místo na to, abych se zlepšovala, měla skvělé zápasy, a stala se šampionkou," prozradila server mmafighting.com kráska, která má před sebou zářivou kariéru.