Jan Vacek
1. ledna 2018 • 18:10

McGregor? Až utratí peníze, tak se vrátí, věří neporažený vyzyvatel

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fanoušky UFC, nejprestižnější bojové organizace světa, je to vysněný souboj. Conor McGregor versus Khabib Nurmagomedov. Zatím k němu nedošlo, dagestánský bojovník se ale nevzdává naděje, že nejblyštivější hvězdu současnosti do klece opravdu dostane. „Až utratí všechny peníze, tak se vrátí,“ prohlásil Rus po další dominantní výhře.



Celá řada expertů na MMA má naprosto jasno. Khabib Nurmagomedov by byl jednoznačně nejtěžším soupeřem, na jakého by McGregor v kariéře narazil. A až tenhle zápas by ukázal, zda je irská celebrita skutečně nejlepší ve svém oboru.

Sobotní galavečer UFC 219 tenhle názor znovu podpořil. Nurmagomedov totiž suverénně přejel čtvrtého muže lehké váhy Edsona Barbozu. Byť Brazilce neukončil před časovým limitem, jeho výkon byl naprosto dominantní. Dva rozhodčí zápas nabodovali 30:25 a jeden 30:24 pro Rusa. To je v UFC naprostý unikát.

Nurmagomedov vylepšil svou bilanci na 25-0, v oktagonu dosud nepoznal soupeře. Kdo mu přišel do cesty, toho suverénně vyřídil. Na zemi je nejlepší ze všech bojovníků, disponuje obrovskou silou a fyzickou kondicí. Za poslední období se navíc ohromně zlepšil i v postoji.

Khabib Nurmagomedov s souboji s Edsonem BarbozouFoto Reuters

„Dejte mi hodinku na odpočinek a mohu bojovat s MgGregorem či Tony Fergusonem (prozatimní šampion lehké váhy,“ prohlásil bezprostředně po svém triumfu přímo v kleci zápasník z Dagestánu.

Ačkoli Nurmagomedov často bojuje se zdravotními problémy, poslední výhra ho nadevší pochybnost posunula k titulovému zápasu. Otázkou je, s kým se utká. Pás sice drží McGregor, podle zvyklostí UFC by o něj však v momentě, kdy za celý rok nenastoupil k obhajobě, měl přijít. A Ir naposledy bojoval v kleci v listopadu roku 2016.

I proto se jeví pravděpodobněji, že Nurmagomedov půjde do bitvy s prozatimním držitelem pásu Fergusonem. „Myslím si, že to tak bude. Conor nejprve musí utratit peníze, pak se vrátí,“ rýpl si do soupeře Nurmagomedov.

Conor McGregor se na instagramu stejně jako Floyd Mayweather rád chlubí svými autyFoto Instagram.com/thenotoriousmma

Neporažený Dagestánec dlouhodobě usiluje o to, aby se s McGregorem mohl utkat. Ten se však do souboje s Nurmagomedovem nežene. „Já ho vlastně chápu. Nemá wrestling, nemá grapling. Není to žádný šampion,“ řekl na tiskové konferenci po své výhře.

Reakce ze strany McGregora na sebe nenechala dlouho čekat. „Zaplať mi mou cenu a Král bude zpátky,“ napsal na svůj Twittter.

Jisté je, že pokud McGregor na zápas v budoucnu kývne, bude to za obrovské peníze. Pro oblíbeného Ira ovšem s vysoce nejistým výsledkem. „Myslím, že Khabib je nejlepší lehkou vahou na planetě,“ prohlásil bývalý bojovník Dan Hardy. „Nurmagomedov je neskutečný,“ připojil se welterový šampion Tyron Woodley.

Před McGregorem stojí další obrovská výzva.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud