Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Záruba vystrašil diváky ČT: Hokejové MS v ohrožení?!

Autor: zal

O fotbalovou Ligu mistrů už Česká televize přišla, teď je v ohrožení i vysílání hokejového šampionátu. Ačkoliv smlouva končí až v roce 2023, komentátor Robert Záruba (50) naznačil, že další prodloužení nemusí být samozřejmostí.

Měla to být zřejmě paralela připomínající konec druhého funkčního období prezidenta Zemana. „V roce 2023 končí České televizi TV práva na MS v hokeji,“ napsal Záruba na Twitter.

Vyvolal tím však mimo jiné i paniku mezi fanoušky, že se každoročně nejsledovanější akce na ČT Sport přesune na placené kanály. „MS v hokeji vysílá v Evropě většina soukromých televizí, a to i na srovnatelně velkých trzích,“ dodal Záruba.

To však vyloučil šéf sportovního kanálu O2TV Marek Kindernay. „Myslím, že není třeba v lidech zvyšovat hysterii, že o něco přijdou. Akce, jako je MS v hokeji nebo MS ve fotbale, nadále zůstanou na veřejnoprávní půdě, pro placenou TV nemá efekt investovat desítky milionů do akce, která trvá 14 dnů,“ reagoval a částečné uklidnění nakonec přidal i Záruba. „Hranice 2023 zatím nemusí nutně nic znamenat – jen jsem vám chtěl dodat něco zajímavého k tomuhle roku.“

Martin Hosták a Robert Záruba jsou nerozlučná dvojice
Martin Hosták a Robert Záruba jsou nerozlučná dvojice