Martin Mls
24. ledna 2018 • 04:55

Česká televize přijde o Ligu mistrů, všechny zápasy budou na O2 TV

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím se o tom jen špitalo, ale teď už je to hotové. Fotbalovou Ligu mistrů v České televizi od podzimu nepustíte, o nejprestižnější klubovou soutěž planety poprvé v historii přijde. Kompletní menu najdete jen na placené O2 TV, která LM vysílá už od roku 2015. Od příští sezony ovládne Ligu mistrů v českých obývacích úplně. Minimálně na tři roky. Informaci, kterou přinesl deník Sport potvrdil i nový držel kompletních práv.



Je to jako lavina. Cena za nejluxusnější fotbalové zboží je vyšroubovaná tak vysoko, že na ni veřejnoprávní televize už nedosáhnou. Řeč je třeba o německé ZDF, slovenské RTVS i České televizi. Všechny tyhle stanice se od Ligy mistrů odstřihnou.

Ještě na jaře bude platit současný stav: ČT má každé úterý první volbu (včetně vyřazovací části) a finále vysílá společně s O2 TV. Tenhle model fungoval poslední tři roky, ale od příští sezony, v které si hlavní fázi LM s největší pravděpodobností zahraje i český šampion, bude všechno jinak.

O2 TV drží práva na všechny zápasy Ligy mistrů, včetně čtvrtého předkola a finále. Vysílat má též evropský Superpohár. "Za velké vítězství považujeme, že se vůbec poprvé podařilo zajistit unikátní dohodu o exkluzivitě na všechny hrací dny," uvedla Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

"Plánujeme nadále využívat výhody multidimenze, přinášet zápasová studia a magazíny. Navíc od příští sezony nás čeká nový herní formát, který zajistí nejenom atraktivnější podívanou, ale také více možností, jak sledovat ještě více fotbalu," připomněl výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay, že v základních skupinách budou dva zápasy začínat v 19 hodin, zbylých šest od 21 hodin.

Že nebude jiná možnost, než si za LM zaplatit? Upřímně, není to šok. Naznačovaly to zprávy z ciziny, které létaly éterem už loni na podzim. Před Vánoci pak musela mluvčí RTVS Erika Rusnáková slovenským médiím přiznat: „Cena za vysílací práva je tak vysoká, že si ji na Slovensku ani v Česku nemůže dovolit žádná z plnoformátových televizí.“

SESTŘIH Ligy mistrů: Basilej - Manchester United 1:0. Fantastický Vaclík vychytal giganta
Video se připravuje ...

Monopol České televize se začal drolit v roce 2009, když se o LM musela nově dělit s placeným kanálem Nova Sport. Po třech letech přišla éra Primy Cool: vzpomínáte na časy, kdy do studia chodila modelka Diana Kobzanová či zpěvák a herec Richard Krajčo ?

O2 TV je z pohledu televizní historie unikát: na podzim začne vysílat už čtvrtou sezonu Ligy mistrů, což se ještě žádnému jinému placenému kanálu v Česku nepovedlo. Mimochodem, televize vysílající z libeňské O2 areny se na podzim chystá vstoupit do českého hokeje.

V České televizi budete moct minimálně v následujících třech sezonách sledovat Evropskou ligu a utkání reprezentace, Kavčí hory minulý týden koupily balík práv na příští čtyři roky. ČT odvysílá novou Ligu národů, kvalifikaci EURO 2020 a mistrovství světa 2022 plus oba turnaje. Na veřejnoprávní televizi zůstává i domácí HET liga, o kterou se ČT dělí s O2 TV – ta má právo první volby. Všechny zápasy české ligy můžete živě sledovat i na iSport TV.

Radotínský se vrací ke komentování

Víc než čtyři měsíce se fotbalové zápasy musely obejít bez charakteristického hlasu televizního komentátora Tomáše Radotínského. Expert stanice O2 TV Sport na začátku září oznámil, že nastupuje delší zdravotní dovolenou. Na startu nového roku se ovšem pozvolna vrací zpět: ve středu absolvuje obnovenou premiéru a na kanálu O2 TV Fotbal bude provázet zápasem Francouzského poháru Paříž Saint-Germain – Guingamp.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud