Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Balotelli v slzách, Buffon se držel. Pohřeb Astoriho (†31) rozplakal Fiorentinu

Autor: ps

Fotbalový svět šokovala jeho náhlá smrt. A podle toho, jak nečekaně Ital Davide Astori (†31) odešel, vypadalo také poslední rozloučení s ním. Potoky slz, smutek, hlasité dunění kostelních zvonů, ale i potlesk dnes dopoledne zastavily život v jeho milované Florencii.

Kapitán Astori nepřišel v neděli ráno před zápasem v Udine na snídani. Spoluhráčům se to zdálo divné, tak vyrazili dveře pokoje, kde našli jeho bezvládné tělo. Lékaři zjistili, že Davide zemřel ve spánku – zpomaloval se mu tep, až se srdce úplně zastavilo. Krutá zpráva zasáhla fotbalové dění, na stadionech se držely minuty ticha.

Dnešní ráno ve Florencii se neslo v podobném duchu. Zcela zaplněné náměstí před svatostánkem Basilica di Santa Croce, kde se konal pohřeb, jen mírně šustilo.

Do kostela vcházely hvězdy jako gólman Juventusu Gigi Buffon, střelec Liverpoolu Mohamed Salah, plačící Mario Balotelli či italské legendy Javier Zanetti a Filippo Inzaghi. Samozřejmě se přišlo rozloučit mnoho dalších lidí od zelených trávníků.

Dorazil bílý pohřební vůz. Tisíce lidí jen tiše dýchaly. Rakev byla přenesena na katafalk, pak zazvonily zvony jako symbol posledního rozloučení. Davide Astori už kope ve fotbalovém nebi…

Mario Balotelli neudržel slzy
Mario Balotelli neudržel slzy