Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Horváth promluvil pro portugalská média: Odepsal »svou« Plzeň!

Autor: hoz

Tuhá zima. Ta by mohla podle Pavla Horvátha (42) pomoc k postupu fotbalistů Plzně přes Sporting Lisabon v dnešní odvetě osmifinále Evropské ligy.

Horváth si v minulosti zahrál za oba týmy. Co se týče favorita pohárového dvojzápasu, má jasno. „Sporting má dobrý tým. Veze si z Lisabonu výhru 2:0 a navíc bude hrát kanonýr Bas Dost,“ rozpovídal se pro portugalský server Notícias ao Minuto.

„Počasí asi bude výhoda pro Plzeň. Ale mínus osm jako minulý týden už nebude,“ chechtal se. „To je pro Portugalce dobrá zpráva,“ připomněl Horváth strašáka jižanských celků.

Nynější kouč druholigového Sokolova by se osvědčil i jako spolehlivá rosnička. Předpověď počasí má evidentně v malíku. Na dnešní večer totiž meteorologové hlásí pro Plzeň »přijatelných« pět stupňů nad nulou.

Obrovskou výhodou je podle bývalého špílmachra dvoubrankový náskok. „Když Sporting v prvním zápase vstřelil branku na 1:0, říkal jsem si: Je po všem,“ vyprávěl portugalským novinářům.

Sedmadvacet milionů korun za postup mezi poslední osmičku v Evropské lize je podle něj blíže ke kasičce lisabonského pokladníka.

„Vyhráli jste první zápas, bylo by překvapení, kdyby váš tým vypadnul,“ poslal Horváth jasný vzkaz do Portugalska.

Pavel Horváth a David Limberský slaví remízu Plzně s AC Milán, která Západočechům zajistila postup do play off Evropské ligy
Pavel Horváth a David Limberský slaví remízu Plzně s AC Milán, která Západočechům zajistila postup do play off Evropské ligy

Horváthovy srandičky. Plzeňský vtipálek bavil při oslavách
Video se připravuje ...