16. prosince 2017 • 04:00

Mistrovský tým fotbalových hláškařů: Když perlí Vízek, Horváth či Řepka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Karel Brückner, Tomáš Řepka či Pavel Horváth, to jsou vyhlášení fotbaloví hláškaři...Karel Brückner, Tomáš Řepka či Pavel Horváth, to jsou vyhlášení fotbaloví hláškaři...FOTO: Koláž iSport.cz

    Už se to blíží. Hned po Vánocích, 27. prosince, zveřejní deník Sport tradiční žebříček TOP 50 fotbalových hlášek roku. Některé povedené, a hlavně úrodu let minulých, ale najdete už teď v doplněném a přepracovaném vydání publikace Zlatá slova českého fotbalu. Z autorů, kteří se postarali o největší zábavu, klidně sestavíte celý tým i s trenéry. A to se do něj ještě spousta opor nedostala...

    Zlatá slova českého fotbalu - v novém doplněném vydání najdete ty nejlepší hlášky za poslední léta...Foto sport

  • Trenér - Karel Brückner

    Poradce trenéra reprezentace Pavla Vrby Karel Brückner během tréninkuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Legenda, jež dokázala propojit fotbal s jinými rozličnými oblastmi lidského života. Třeba historií, konkrétně barokem, na EURO 2004 došlo i na ruskou údernici Korabelnikovovou. Hanáci teď navazují na jeho zlaté časy, tak jedna vzpomínková: „Když jsem dřív trénoval Olomouc, měl jsem na sezonu dvanáct hráčů a taktická příprava byla jen o tom, jakou barvu budou mít dresy soupeře.“

  • Brankář - Miroslav Pelta

    Předseda FAČR Miroslav Pelta dokázal prosadit novou osobu do čela komise rozhodčích. Navzdory nesouhlasu Romana Berbra.Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Naprostý fenomén. Dokáže spojit nespojitelné ve fotbale i ve své slovní zásobě. Nesmrtelný je díky „cinklému jaru“. Poslední hit tentokrát z dotačních odposlechů: „Ty už víš, kudy běží zajíc.“ Čau lidi!

  • Obránce - Petr Rada

    Petr Rada měl svým svěřencům co vysvětlovatFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Dle svých slov „malej, ale šikovnej“. A projevuje se to i ve slavných výrocích. Nečekanou smršť předvedl při posledním angažmá ve Spartě. Fotbalovým slovem roku 2017 je díky němu žongl.

  • Obránce - Jaromír Bosák

    Jaromír Bosák se chystá na své další EUROFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Komentátor ČT ví, o čem mluví, platí za obávaného stopera Unionu Strašnice či Realu TOP Praha. Díky politicko-společenskému přesahu dostane do komentování i české prezidenty – a jejich mluvčí.

  • Obránce - František Straka

    František Straka vystřídal během své trenérské kariéry již řadu klubůFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Trenér, krizový manažer, filozof, teolog, politolog, psycholog, gurmet, misionář (naposledy v Egyptě, kde kvůli němu v Ismá’ílíji zkolaboval Facebook). Zkrátka renesanční osobnost.

  • Obránce - Tomáš Řepka

    Tomáš Řepka v dobách, kdy působil v pražské SpartěFoto Michal Beránek (Sport)

    Expert na pohanu všeho druhu, pánové Obst, Brückner či Křetínský by mohli vyprávět. Nezřídka to pak bere zpátky. Fotbalovou terminologii obohatil výrazy „týpek“, „blikanec“ či „polosmrt“.

  • Záložník - Adolf Šádek

    Generální manažer Plzně Adolf ŠádekFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Nejprotřelejší a taky nejvtipnější ligový boss. Plzeňské mužstvo nazval „smečkou vlků“, kterou musí držet na vodítku, letos se proslavil klackem, který strkal do pásu „pražských tanků“. Úspěšně.

  • Záložník - Jindřich Trpišovský

    Trenér Liberce Jindřich TrpišovskýFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Objev! Rivala Zdeňka Ščasného označil za „epicentrum nábojů“, v Evropské lize Liberec na „atomové zbraně“ Marseille nasadil „luky a šípy“. „Náš život je jako jízda na tygrovi,“ říká o osudu trenérů. On sám se drží slušně.

  • Záložník - Jaroslav Starka

    Jaroslav Starka si pochvaluje příbramskou mládežFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Dělal box, a tak si nebere servítky. Občas by hráče nejraději vzal do ringu. Pořád nad ním někdo „zabouchává rakev“ nebo sám ještě „dýchá brčkem“, ale je tu pořád. I když přece jen ve druhé lize.

  • Záložník - Pavel Horváth

    Pavel Horváth vedl Viktorii Plzeň jako kapitán v utkání Ligy mistrů proti AC MilánFoto Pavel Mazáč Sport

    Kronika plzeňského vzestupu, komik, mistr (sebe)ironie. „Nejsem pomalý, to ostatní kolem mě jsou rychlí,“ usoudil. Životní motto? „Fotbal hraju, abych nemusel chodit na šestou do práce.“

  • Útočník - Ladislav Vízek

    Dostavilo se však i nadšeníFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Ladislav Vízek Tribun fotbalového lidu úřadující ve své čimické centrále Kozlovna. Sám nebyl vzorňák, tak má pochopení, když někdo skončí v limbu. Nově tanečník i spisovatel, kritik mocných. Berbr ven!

  • Útočník - Petr Švancara

    Petr Švancara při svojí rozlučce s kariérou na brněnském stadionu Za LužánkamiFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Brněnský patriot, který si na zahraniční štaci v pražské Slavii vymyslel přezdívku Mercedes. Ten, co nevyjel z garáže. „Ve fotbale jsem toho v první a druhé lize jednoznačně nejvíc nachodil,“ tvrdí. Potvrzuje devět z deseti trenérů.

  • Asistent trenéra - Ladislav Škorpil

    Bývalý kouč Liberce Ladislav Škorpil vyrazil se Severočechy do RumunskaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Spojení „trenérská filozofie“ je odporné klišé, ale Brücknerův souputník rozkročený mezi Hradcem Králové a Libercem je fotbalovým filozofem per excellence, který umí vyhmátnout podstatu této lidové zábavy i úděl jejích aktérů. Vystihuje to třeba tato hláška: „Já jsem každý rok říkal, že můj cíl je získat za sezonu devadesát bodů. Jenže hráči mi to vždycky dojebali už ve druhém kole.“

  • Zlatá slova českého fotbalu

    Zlatá slova českého fotbalu - v novém doplněném vydání najdete ty nejlepší hlášky za poslední léta...Foto sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud