Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Hašek a jeho byznys s nápoji: Kolik měsíčně doplácí ze svého?

Autor: sjs

Už čtyři roky podniká na poli energetických nápojů. Olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek ale zatím nemůže počítat zisky, naopak je zatím v minusu. „Já čísla nikdy netajil. Když se někdo zeptá, tak mu to řeknu. Je pravda, že na provoz firmy doplácím. V tuhle chvíli to úplně přesně nevím, ale je to řádově asi 200 tisíc měsíčně," uvedl v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Souboj se zavedenou konkurencí. V tom vidí Hašek zatím největší problém, proč se jeho energetickým nápojům Smarty nepodařilo na trhu prorazit víc. „Obtížně se dostáváme na prodejní místa, čelíme neskutečné konkurenci čtyř velkých firem.  I když místo dostaneme, nemáme zatím dost dobré prodeje. Protože je to často regál někde vzadu v rohu," vysvětlil Dominátor.

V hlavě má představu, jak by se finančně jeho podnikání mělo v nejbližší době vyvíjet. „Přál bych si, abychom příští rok mohli říct, že se ty mé finanční injekce snížily třeba na 100 tisíc měsíčně. Nebo na nulu, ideálně. Uvidíme."

Kromě podnikání se Hašek nedávno angažoval také v politice. Zatímco jeden olympijský vítěz z Nagana brankář Milan Hnilička je ve službách premiéra v demisi Andreje Babiše , tak další hrdina z památného turnaje Dominik Hašek nechápe, jak právě Babiš jako trestně stíhaná osoba může být premiérem České republiky.

Zajímá se o politiku a situace, která panuje v Česku, mu není lhostejná. Hašek veřejně podporoval kandidáta na prezidenta Jiřího Drahoše . Nyní poukazuje na to, jak je nemravné, když v jedné z nejvyšších ústavních funkcí může být trestě stíhaný člověk.

„Jak může být trestně stíhaný člověk předseda vlády? To nepochopím. Nebo jak může prezident podporovat vládu s komunisty? Skoro třicet let po roce 1989. Já mám hodnoty nastavené jinak. Mrzí mě, že to tak hodně lidí nevnímá. A že jich je více než před deseti nebo dvaceti lety,“ prozradil Hašek a naznačil, že má strach o budoucí směřování České republiky.

„Je rozdíl mezi hodnotami a praktickou politikou. My se můžeme bavit o tom, jestli mají mít lidi menší nebo větší daně, jestli má být delší nebo kratší dovolená, a o spoustě jiných věcí. To jsou témata do diskuse a můžeme se o ně hádat celé hodiny. To je politika. Ale pak jsou hodnoty, které jsem bral jako dané. Že chceme být demokracií západního typu. A já mám v posledních měsících obavy, jestli ty hodnoty stále platí,“ řekl Hašek.

Témata:  hašeknaganopodnikánípremiérbabišVIPsportSmarty