Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hašek ztratil podnikáním přes sto milionů: Každá prodělaná koruna bolí

Autor: pv

Má pověst člověka, který by si pro korunu nechal vrtat koleno. Přesto bývalý gólman Dominik Hašek investuje hokejem těžce vydělané peníze do podnikání a zatím se mu finance nevrací. „Seknout s byznysem jsem ještě nikdy nechtěl. Neustále rosteme, jednou se to musí zlomit. O konci podnikání rozhodně nepřemýšlím,“ tvrdí olympijský vítěz z Nagana.

 

Ve své oděvní značce Dominátor utopil 80 až 90 milionů korun. Ani to ho neodradilo, aby se pustil do dalšího dobrodružství s lišákem Smartym, který je symbolem jeho nápojů.

Ani po pěti letech na trhu zatím jeho firma nevydělává. Nedávno Hašek přiznal, že měsíčně ho provoz jeho společnosti DM Life, pod kterou je i značka Smarty, vyjde na stovky tisíc korun. Celkově tak podle odhadů mohl do projektu vrazit kolem 10 až 12 milionů korun.

„Potřebovali bychom ročně růst o dvě stě procent a ne o třicet, jak tomu je nyní. Ročně bychom museli prodat půl milionu nápojů, abychom se při současných nákladech dostali na nulu,“ prozradil Hašek v rozhovoru pro magazín Index LN.

Dominik Hašek český hokej stále sleduje a má o něj starost
Dominik Hašek český hokej stále sleduje a má o něj starost

Hokejová legenda promluvila o tom, že i na sobě hodně šetří. „Je pravdou, že nerad utrácím jen tak pro nic za nic. Poslední dva tři roky, co jsem sám, nejezdím k moři, jezdím na české hory a ne do Alp, auto mám staré dva roky, ale nic z toho mi nechybí. Radši dám peníze do podnikání nebo do charity. Nebaví mě kupovat si ferrari nebo rolls-royce, tohle období už mám dávno za sebou. Pokud jde o podnikání, máte pravdu, že každá prodělaná koruna bolí, ale člověk se pro něco rozhodl, a ať se stalo cokoli, život jde dál,“ smířlivě řekl dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Zatím však nelituje toho, že se pustil do dobrodružství jménem Smarty. „Všechno vám občas leze krkem, ale pořád mne baví a jsem rád, že je tady.“

Legenda Hašek otevřeně o svém podnikání: Přišel jsem o 80 milionů!
Video se připravuje ...