Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Komentátor Bosák o možném odchodu z ČT: Nebudu lhát, nabídky přistály

Autor: sjs

Dostal se na pranýř. Sportovní komentátor České televize Jaromír Bosák to schytal z různých stran, že se po finálovém utkání MS ve fotbale vyjádřil skrze obrazovku, že Rusko nemělo turnaj vůbec pořádat. Obuli se do něj kvůli tomu dokonce i dva poslanci. Jak se k tomu oblíbený komentátor staví?

Nemá problém se vyjádřit ke své kritice, kdy je obviňován z politizování sportovní akce. „Nemám nic proti Rusku a priori. Ale pokud mám pocit, že by tam šampionát neměl být, tak nemám problém to říct. Těch důvodů proč tam neměl být je víc. Řízený doping v ruském sportu, poměrně jasně zdokumentované uplácení při volbě ruského pořadatelství. A daly by se najít i další problematické věci, jako události na Krymu a pád malajsijského letadla,“ vyjmenovával Bosák v rozhovoru pro magazín MF Dnes. Dál už se na toto téma vyjadřovat nechtěl.

Prozradil však, že přemýšlí o odchodu z České televize, kde působí už více jak čtvrt století.  Veřejnoprávní instituce přišla o práva na vysílání Ligy mistrů, z domácí soutěže bude divákům přinášet v přímém přenosu pouze jeden méně atraktivní zápas týdně.

„Nebudu lhát, že by mi nepřistály nějaké nabídky. Ale v České televizi jsem od roku 1992 a nerad měním dresy. Nejvíc bude záležet na tom, kolik práce v ČT bude,“ uvedl oblíbený sporťák, který potvrdil, že změnu „komentátorského dresu“ nemůže vyloučit.  „Umím si představit všechno," řekl Bosák.

Legendární komentátor Jaromír Bosák se při 23. ročníku Press Cupu ukázal ve skvělé formě. Na turnaji skončil druhý!
Legendární komentátor Jaromír Bosák se při 23. ročníku Press Cupu ukázal ve skvělé formě. Na turnaji skončil druhý!