Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sebevražda britské snowboardistky v den 18. narozenin! Čekala ji olympiáda

Autor: iSport.cz

Patřila mezi sportovní naděje Velká Británie, měla potenciál, aby startovala na příští olympiádě. V den svých osmnáctých narozenin se ale život talentované snowboardistky Ellie Soutterová tragicky uzavřel. Podle vyšetřovatelů nejspíš spáchala sebevraždu, její příběh nyní ovládá titulní strany ostrovních médií. Co jí k takovému činu vedlo? To je zatím nejasné.

Soutterová byla v Británii vycházející hvězdičkou svého sportu. S otcem žila ve francouzkých Alpách a snažila se pracovat na své kariéře. Věnovala se freeridu a snowboardcrossu, tedy stejné disciplíně jako dvojnásobná česká olympijská medailistka Eva Samková.

Z nečekané smrti je její otec naprosto zdrcený. „Tenhle krutý svět mi vzal moji spřízněnou duši. Byl jsem tak pyšný na to, co tahle mladá dáma dokázala a kam směřovala. Ellie, budeš mi chybět daleko víc, než si vůbec dokážeš představit. Odpočívej v pokoji malá šampionko," řekl pro Daily Mail.

Na sociálních sítích se hned strhla vlna solidarity, nešťastně zesnulou kamarádku oplákavali sportovní konkurenti, přátelé i její přítel. Ten si na svůj Instagram vystavil společnou fotografii s popiskem "Sbohem Ellie."

Goodbye Ellie .. ❤️

Příspěvek sdílený Oscar Mandin (@oscarmandin),Čec 26, 2018 v 10:44 PDT

Kariéra mladá závodnice vypadala přitom na začátku roku 2018 hodně nahnutě, kvůli nedostatku finančních prostředků se zdálo, že bude se snowboardingem muset skončit. Místo toho se jejímu otci podařilo prostředky získat a Ellie se dostala do nominace na juniorské mistrovství světa, které se bude konat příští měsíc na Novém Zélandu.

Tam už se ale nevydá...

U moře byla Ellie velmi šťastná.
U moře byla Ellie velmi šťastná.