Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie olympijské vítězky (†38). Našli ji v moři, smutní i Bauer

Autor: Pavel Hoznédl

Svět běžeckého lyžování šokovala tragická zpráva. Bývalá norská reprezentantka Vibeke Skofterud (†38) byla nalezena mrtvá! Svou kamarádku oplakávají i české legendy Lukáš Bauer nebo Zuzana Kocumová.

Olympijská vítězka ze štafety z Vancouveru 2010 zemřela po tragické nehodě na vodním skútru. Policie našla norskou lyžařku na ostrově Svatá Helena u norského pobřeží.

„V neděli, okolo jedné hodiny ranní, jsme dostali oznámení ohledně pohřešované osoby. Plavidlo i tělo jsme našli v neděli ráno,“ řekl Bard Austad, vedoucí policejní jednotky.

Vibeke Skofterudová na archivním snímku s Kateřinou NeumannovouFoto Profimedia

Okolnosti tragické události jsou podle policejního šéfa v šetření. Nic ale nenasvědčuje tomu, že by Skofterud na plavidle plula ještě s další osobou. „Přesné okolnosti smrti jsou nyní to, co zkoumáme,“ dodal Austad.

Na smutnou zprávu reagoval na svém facebookovém účtu český běžec Lukáš Bauer vzkazem: „R. I. P. Vibeke.“ „Cože?“ napsala pak nevěřícně k Bauerově statusu soupeřka norské závodnice, bývalá česká reprezentantka Zuzana Kocumová. Vibeke Skofterud své největší úspěchy spojila s norskými štafetami. Na mistrovství světa v roce 2005 a 2010 brala zlato.

V posledních letech pracovala jako komentátorka a expertka pro norskou verzi Eurosportu.

Vibeke Skofterudová na archivním snímku s Kateřinou Neumannovou
Vibeke Skofterudová na archivním snímku s Kateřinou Neumannovou