Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Biatlonistka Koukalová vylezla z ústraní, připomíná rok 1968: Půjde do ulic!

Autor: ps

V poslední době o ní nebylo moc slyšet a v blízké budoucnosti to tak asi zůstane. Gabriela Koukalová (28) totiž sekla s biatlonem a její sportovní pohádka vyšuměla. Dnes ale udělá výjimku a chystá se do ulic! Na koncertě si připomene tragické události roku 1968.

Je to přemýšlivá holka, která se o své názory ráda podělí s fanoušky. Ať už ve své kontroverzní knize či na sociálních sítích. Naposledy rozebírala rozpad beachvolejbalového páru Kiki a Maki . Pak se zastala nové parťačky Markéty Slukové – konkrétně narážela na škodolibosti, které se psaly o váze Báry Hermannové. A kam to dotáhla? S Maki se vyhřívá na pozici světových jedniček v »plážáku«!

Dnes si Gábina vypsala srdce na Facebooku znovu. Téma je aktuální – 50 let od okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy. „Věřím, že se všichni aspoň na chvíli zastavíme a připomeneme si tragické události roku 1968. A hlavně všechny ty, kteří při okupaci v roce 1968 zahynuli. Všechny ty, kteří byli trestání za názory. Všechny ty, kteří ztratili kontakt se svými blízkými v emigraci. Všechny, kteří tu nemohli žít a emigrovali. Všechny, kteří tu museli žít v šedi a čekat přes dalších dvacet let na svobodu,“ zní přání Koukalové . Hlavní dík podle ní patří »těm starším«. „Vy jste pro nás nakonec získali svobodu.“

Aby si připomněla půlstoletí staré události, vyrazí večer do ulic. „Líbí se mi, kolik vzpomínkových akcí se děje. Já si dneska připomenu výročí okupace na koncertě Českého rozhlasu na Václavském náměstí v Praze. Kde budete vy?“ ptá se dvojnásobná olympijská medailistka fanoušků.

Gabriela Koukalová je mezi fanoušky hodně oblíbená
Gabriela Koukalová je mezi fanoušky hodně oblíbená

Koukalová: Chápu, že lidi rádi vidí někoho vítězit a usmívat se, ale je to pouze skořápka
Video se připravuje ...