Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Rána pro ex-biatlonistku Koukalovou: Přijde o statisíce, víme proč!

Autor: sjs

Zatímco prodejem své knížky Jiná, si Gabriela Koukalová vydělá řádově miliony korun, kvůli konci s biatlonem přijde o větší balík. První velkou ránou je ztráta pravidelného měsíčního přijmu od Centra sportu Ministerstva vnitra Olympu, které sportovkyni platilo ročně statisíce korun!

Jako profesionální sportovkyně měla podporu od státu. Gabriela Koukalová dostávala měsíční plat od Ministerstva vnitra a jejich sportovního centra Olymp.

Šlo o částku v desítkách tisíc korun měsíčně a celkově s podporou na přípravu se jednalo o stovky tisíc korun ročně. S tím je nyní konec. Koukalové skončila smlouva, a protože nehodlá příští sezonu pokračovat v biatlonové kariéře, přijde o mzdu a výhody s tím spojené.

Gabriela Koukalová upadla a musela si chladit naražený zadek
Gabriela Koukalová upadla a musela si chladit naražený zadek

„K 31. květnu jí vypršela dlouholetá smlouva v Olymp CS MV. Na půdě Olympu ve Stromovce dostala obrovskou kytici růží od Jiřího Berana, ředitele Olympu a setkala se i se zástupcem ředitele Davidem Holým a šéfem biatlonistů Janem Matoušem. Všichni jí poděkovali za vynikající reprezentaci resortu a skvělé výsledky,“ uvedl Olymp ve své tiskové zprávě. Koukalová tak nyní musí finančně spoléhat na plnění od zbylých sponzorů a na honoráře z prodeje své knihy.