Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tyson draží v Česku historii! Kus ringu z legendárního zápasu s Lewisem

Autor: pv, ON

Byla to památná bitva. 8. června 2002 v Memphisské Pyramidě ve státě Tennessee se konal boxerský zápas, který sledovaly stovky milionů diváků. Mike Tyson se utkal s Lennoxem Lewisem o titul profesionálního světového šampiona federací IBF a WBC v supertěžké váhové kategorii. A právě hmatatelnou část z této historické události bude Tyson dražit v Česku!

Vyprodaná aréna s 15 tisíci diváky v čele s celebritami, jako jsou herci Morgan Freeman, Cuba Gooding Jr., Samuel L. Jackson, Kevin Bacon, Val Kilmer, David Hasslehoff, Wesley Snipes či Denzel Washington s napjetím očekávala, jak dopadne zápas mezi Tysonem a Lewisem. Vždyť jen předzápasová tisková konference byla masakr. 

Železný Mike tehdy křičel na svého soupeře, že sežere jeho děti a pěstí mu zarazí mozek do hlavy. Pak se na něj i vrhnul a kousl ho do nohy. Následovala hromadná bitka lidí z obou táborů. V samotném klání už Tyson tak dominantní nebyl. V 8. kole z celkových 12. ho položila na lopatky Lewisova tvrdá pravačka. Zakrvácený Američan už se ze země nezvedl. 

Za prohraný zápas tehdy Železný Mike inkasoval 20,7 miliónů dolarů. O celé čtyři miliony víc, než přemožitel Lewis. 

VIDEO: Podívejte se na nejlepší momenty slavné bitvy

A právě nyní kusy podlahy z ringu slavný boxer bude dražit v Česku, kam přijede v rámci svého evropského turné už 1. listopadu. Možná mezi nimi budou i zakrvácené odřezky z podlahy. 

Pro sběratele mají nevyčíslitelnou cenu. Vždyť si mohou zakoupit opravdový kus sportovní historie. Kromě toho bude Tyson dražit i signované zlaté boxerské rukavice či taktéž podepsanou repliku mistrovského pásu. Úspěšní dražitelé si tak domů odnesou opravdu velmi cennou relikvii.

Dalšími předměty, které mohou fanoušci získat, budou i boxerské trenky nebo portrét legendárního bijce. 

Show Mike Tyson Tour do Prahy přiváží VDN promo. „Večer, který pořádá naše agentura je první akcí tohoto druhu na území republiky,“ říká Petr Větrovský, promotér galavečera. „Jsem rád, že jednou ze zastávek světové tour Mika Tysona se stala právě Česká republika a chtěl bych pozvat na opravdu nevšední podívanou. Myslím, že to bude opravdu skvělý zážitek.“

Vstupenky na Mike Tyson Tour 2018 v Praze ZDE >>>

Konec! Mike Tyson leží na zemi a Lennox Lewis se raduje z vítězství
Konec! Mike Tyson leží na zemi a Lennox Lewis se raduje z vítězství

Témata:  boxLewisTysondražbaVIPsport