Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Aféra v ložnici! Komunistický prezident Svoboda lákal do postele gymnastku Bosákovou

Autor: sjs

Mátl vzhledem. Generál a prezident Ludvík Svoboda působil dojmem milého starého pána, ale zřejmě to byl i pořádný proutník. Vždyť jako hlava státu pozval do svého sídla na Pražském hradě slavnou gymnastku Evu Bosákovou a vlákal ji až do ložnice.

Bylo to v dobách tuhé normalizace. Československo bylo obsazeno sovětskou armádou a tehdejší prezident Ludvík Svoboda se zřejmě rozhodl zlepšit si náladu. Pro jednu z nejkrásnějších žen ČSSR bývalou gymnastku Evu Bosákovou poslal vůz s řidičem a kyticí. Úkol zněl jasně. Přivézt k němu na Hrad uhrančivou sportovkyni.

Šofér se vrátil do sídla hlavy státu i s Bosákovou a spokojený Svoboda pak olympijskou vítězku prováděl po různých místnostech a exkurze skončila v jeho ložnici. Vylekaná gymnastka následně z Hradu utekla, když zjistila, co po ní lidmi milovaný prezident chce.

„Zážitek kdekomu vesele líčila a mně docela vážně navrhovala, ať to napíšu v naší společné knize,“ vzpomínala spisovatelka Ilona Borská pro magazín Ona Dnes. Dalším slavným mužem v jejím životě byl herec a bavič Josef Bek. „Byl to zřejmě jediný muž, jenž jí imponoval a kterého milovala, taková osudová a nenaplněná láska,“ prozradila Dana Zátopková, blízká kamarádka Bosákové.

Témata:  sexgymnastikaprezidentaféraVIPsportbosáková