Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Proč přišel o vítězné finále s Plzní? Vampola řekl, co za tím bylo

Autor: sjs

Je to skvělý hokejista, ale občas trochu ustřelí. Útočník Petr Vampola například kvůli pozdnímu návratu z večeře s rodiči přišel o v roce 2013 o poslední zápas finále extraligy, který jeho Plzeň ovládla a slavila titul. Nejen o tom s odstupem času promluvil v pořadu Česká ulička na O2 TV Sport.

Byla to velká kauza. Petr Vampola jako klíčový útočník nenastoupil do posledního zápasu finále extraligy proti Zlínu před pěti lety. Klub ho tak potrestal za porušení večerky.

„Jako křivdu to neberu. Plzeň vyhrála titul a věřím, že jsem tomu i pomohl. Byla to moje chyba, že jsem neodehrál poslední zápas. Neležel jsem ožralej ve škarpě. Byl jsem s rodičema na večeři a chvilku jsem tam ještě zůstal. Dal jsem si o dvě piva víc a taxikář, který mě vezl, nelenil a řekl to,“ prozradil Vampola, proč přišel o velký zápas.

Nyní působí na Kladně a snaží se vrátit slavný klub do extraligy. Přitom chtěl s hokejem skončit, ale přemluvil ho kamarád Jaromír Jágr . „Džegr si ze mě pořád dělá srandu, že ho na Kladně zrujnuju, ale teď už vydělávám víc peněz svým byznysem. Kladno je omezený a nemají moc sponzorů. Jarda to dělá z lásky a dává tam hodně svých peněz a moc lidí si to neuvědomuje. Hraju tam, abych klubu pomohl a užil si to tam.“

Exkluzivní rozhovory s těmi nejlepšími hosty! Přesně o tom je Česká ulička Michala Hrdličky, kterou můžete vidět na O2 TV Sport>>>

Petr Vampola v České uličce Michala Hrdličky: O potížích i legráckách s Jágrem
Video se připravuje ...

Konec kariéry se nekoná, Vampola oblékl dres Rytířů. Jágr mě zlákal, přiznal mistr světa z roku 2010
Video se připravuje ...