Zdeněk Janda
9. dubna 2018 • 10:02

Jaký je Jágr jako kouč? Neplete se do sestavy, ale má výborné poznatky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tleská, gestikuluje, plácá hráče po helmě, po ramenou. Často se k nim nakloní. Nebo ke dvojici trenérů. Po vítězství z něj letí emoce, ruce vymrští k nebi. Když se nedaří, na chvíli skryje hlavu do dlaní. Jaromír Jágr vplul do nové role. Zranění nepustí legendárního útočníka do akce, o to víc se snaží pomáhat na střídačce. Srdce ho sice pořád táhne na led, ale teď je z něj kouč. Jaký vlastně? A jak se na jeho přítomnost na lavičce dívá kouč Miloslav Hořava i samotní kladenští hráči?



Mele se to v něm. Svoji trenérskou roli nepřeceňuje, pořád se cítí hráčem. V pozdních večerech chodí na led a piluje hlavně střelbu. „Kdybyste viděli, jakou mám teď ránu!“ pousměje se.

Ovšem koleno ho pořád limituje. Zatím mu marně domlouvá. Takže není vyloučené, že do konce baráže zůstane na střídačce. Kde už se zabydlel. A týmu jeho přítomnost prospívá.

„Jsme moc rádi, že tam s námi Jarda je. V klidu se soustředí na hru, říká hráčům poznatky. A kdo by je mohl mít lepší než on?“ tvrdí Pavel Patera, asistent hlavního kouče Miloslava Hořavy.

„Všichni jsme naladěni na stejnou vlnu. Výborně se doplňujeme. Umí kluky uklidnit, pochválit. Pomoct jim.“ Kladenská střídačka, to je pořádný kalibr. Jen si vezměte, kolik trofejí aktuální trojice zastupuje: dva Stanley Cupy, dva olympijské triumfy, sedm titulů mistrů světa. Všemu šéfuje 56letý Hořava, kapacita, ale zároveň trenérský samorost, jenž si nikdy do práce nenechal moc mluvit.

Ale i on přiznává: „Trochu jsem se stáhnul, což mi vyhovuje. Nechal jsem to spíš na Džegrovi s Pavlem (Paterou). Jarda na kluky neřve, poradí jim. Nevyhrožuje, to já občas dělám,“ reaguje mistr světa z Prahy z roku 1985.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud