Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Experti seděli ve studiu, majitel Leicesteru odlétal. Pak se ozvala rána

Autor: pta, iSport.cz

Tragickou nehodu vrtulníku majitele Leicesteru Vičaje Srivadtanaprapchy mohli diváci sledovat takřka v přímém přenosu. Odlet helikoptéry, která se krátce poté zřítila na přilehlé parkoviště, totiž probíhal na pozadí vysílání studia po sobotním zápase domácího týmu s West Hamem (1:1). V neděli před půlnocí klub potvrdil smutnou zprávu, že oblíbený šéf klubu byl mezi pěti osobami, které byly na palubě vrtulníku a nehodu nepřežily.

Před kamerami seděl třeba bývalý anglický reprezentant Owen Hargreaves. V jednu chvíli upozornil moderátor na to, že helikoptéra s majitelem klubu odlétá z trávníku. Podobným způsobem cestoval thajský miliardář do Londýna po každém domácím zápase.

„Takhle jsem to viděl stokrát předtím,“ řekl komentátor BBC Ian Stringer, který byl přítomen na zápase. Pak se ale stalo něco nezvyklého.

O několik dalších momentů později se ozval zpoza stadionu hlasitá rána. Slyšeli ji i diváci u obrazovek. To se helikoptéra zřítila u parkoviště a začala hořet.

Podle svědků se měl k místu tragédie okamžitě rozběhnout zevnitř stadionu brankář Kasper Schmeichel, jedna z největších hvězd týmu, který v sezoně 2015/16 senzačně získal anglický titul a zapsal se tím do srdcí fanoušků po celém světě.

 

V Leicesteru okamžitě zavládla smuteční nálada. „Viděl jsem zaměstnance klubu, členy realizačního týmu v slzách. V okolí recepce na stadionu bylo ticho, lidé plakali, nevěděli, co dělat a vzájemně si vyjadřovali soustrast,“ upozornil komentátor Stringer na to, že komunita kolem klubu má rodinný charakter a podobné neštěstí místní prožívají velmi těžce.

Vysílání studia bylo ukončeno po reklamní pauze. Celý stadion byl evakuován. „Už aby tento den skončil,“ napsal na sociální síti moderátor Jake Humphrey. Už ráno totiž prodělal v televizním studiu infarkt bývalý trenér anglické reprezentace Glenn Hoddle v den svých 61. narozenin. Z jeho následků se nyní zotavuje v nemocnici.

V Anglii vědí, že na jeden den se odehrálo až příliš mnoho fotbalových tragédií.

Tragédie v Leicesteru. U stadionu se zřítil vrtulník klubového majitele
Video se připravuje ...

Truchlící fanoušci Leicesteru
Truchlící fanoušci Leicesteru