Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéf Leicesteru ve zříceném vrtulníku: Přítel královské rodiny i fanatik

Autor: ps

Pro fanoušky Leicesteru byl modlou, která z jejich malého klubu udělala šampiona Premier League. Oficiálně to nikdo nepotvrdil, ale thajský majitel Vičaj Srivadtanaprapcha (61) byl na palubě vrtulníku, který se v sobotu zřítil na parkoviště King Power stadionu. Má pestrý životní příběh.

Vlastník Leicesteru se totálně lišil od ostatních majtelů klubů anglické ligy. Pocházel z čínské rodiny a majetek v hodnotě 2 miliard liber nashromáždil založením firem King Power prodávající thajské řemeslné výrobky v Asii. Zbohatl pak prostřednictvím řetězce bezcelních obchodů.

Srivadtanaprapcha poprvé viděl »Lišky« v roce 1997 při finále ligového poháru ve Wembley, kdy vyhráli v prodloužení. Od té doby se do fotbalu zamiloval. Klub koupil v roce 2010.

Na každý domácí zápas chodil hodiny před výkopem, aby nasál atmosféru. Pravidelně ho doprovázeli mniši, s nimiž se pomodlil, pak si objednal lahev červeného vína St. Emilion za 5800 korun a nechal se fascinovat tím, jak na tribuny míří tisíce nadšených fanoušků.

Těm dal to, čemu sice v koutku duše věřili, ale nikdy si nemysleli, že se to povede. Průměrný klub anglické ligy vyhrál v roce 2016 celou Premier League! Srivadtanaprapcha, který je přítelem královské rodiny, byl okamžitě »nesmrtelný«.

Z plamenů zříceného vrtulníku se mu v sobotu večer bohužel dostat mepodařilo, byl mezi pěti osobami, které tragické havárie u stadionu Leicesteru stála život. „Slyšel jsem, jak se zastavil motor. Otočil se a viděl, jak se jen točí vrtule. Pak už byla slyšet velká exploze a vidět obří ohnivá koule,“ řekl očitý svědek fotograf Ryan Brown.

Tragédie v Leicesteru. U stadionu se zřítil vrtulník klubového majitele
Video se připravuje ...

Vičaj Srivadtanaprapcha s trofejí pro vítěze Premier League, kterou vybojoval jeho Leicester v sezoně 2015/2016
Vičaj Srivadtanaprapcha s trofejí pro vítěze Premier League, kterou vybojoval jeho Leicester v sezoně 2015/2016