14. ledna 2018 • 14:52

Havlíčková má v 17 letech už druhý titul z MČR v lyžování

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miroslav Rypl z Dukly Liberec obhájil v Novém Městě na Moravě titul českého mistra v běhu na lyžích na 15 km klasickou technikou. V závodě žen na 10 km získala po páteční výhře na stejně dlouhé trati volným způsobem druhý titul jeho oddílová kolegyně Barbora Havlíčková.



Pětadvacetiletý Rypl rozhodl o vítězství v závěrečných dvou kilometrech a porazil druhého Adama Fellnera o 13,6 sekundy. "Stále jsem s Adamem prohrával o dvě až tři sekundy, měl jsem ale lepší závěr. V boji o nominaci na olympijské hry jsem to vítězství potřeboval," uvedl Rypl.

Teprve sedmnáctiletá Havlíčková při absencích obhájkyně titulu Kateřiny Berouškové a Petry Novákové, které dostaly po Tour de Ski volno, potvrdila, že patří k nadějím českého běžeckého lyžování. Zvítězila s komfortním náskokem 37,4 sekundy před Kateřinou Janatovou.

"Už po prvních třech kilometrech jsem věděla, že dosáhnu na dobrý výsledek. V posledním kilometru jsem ještě dokázala tempo vystupňovat. Takový výsledek jsem před víkendem nečekala," pochvalovala si Havlíčková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud