Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Po Salovi pátrá speciální loď. Cardiff na něj vzpomínal při zápase

Autor: ČTK, iSport.cz

Speciální loď dnes začala pátrat po pohřešovaném fotbalistovi Emilianu Salovi, který zmizel 21. ledna v malém letadle cestou z Nantes do Cardiffu nad Lamanšským průlivem. Osmadvacetiletého Argentince, jenž se měl stát nejdražší posilou velšského účastníka Premier League v historii, hledá s pomocí sonarů rovněž soukromá loď.

Speciální plavidlo "Geo Ocean III" dorazilo prohledávat oblast dnes ráno a podle britské agentury vyšetřování leteckých nehod (AAIB) bude pátrání trvat tři dny. "Hledání soukromé lodi bude pokračovat i pak, až do doby, než letadlo objeví," uvedli zástupci agentury.

Salu koupil Cardiff z Nantes za 17 milionů eur. Fotbalista zmizel s pilotem cestou z Francie do Anglie. Oficiální pátrání záchranáři ukončili bez úspěchu po třech dnech, zatím se našla u francouzského pobřeží pouze polstrování ze sedadel.

Pohřešovaného Argentince si během sobotního zápasu Premier League proti Bournemouthu (2:0) připomněli i hráči a fanoušci Cardiffu. Příznivci velšského klubu opakovaně skandovali jeho jméno, fotbalisté si na rozcvičku oblékli trička se Salovou fotografií.

U stadionu pak vzniklo improvizované pietní místo, kam fanoušci nosí stovky květin, klubových šál i dalších vzpomínkových předmětů. "Jsem skutečně hrdý a myslím, že Emiliano by byl taky. Atmosféra byla skutečně úžasná," prohlásil po vítězném utkání dojatý kouč Cardiffu Neil Warnock.