Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kluk, který dojal svět Messiho dresem z igelitky: matka popsala, jak žije ve strachu

Autor: sjs

Byl to srdceryvný příběh s dobrým koncem. Afghánský chlapec Murtaza Ahmadí dostal před třemi lety dres od hvězdného fotbalisty Lionela Messiho. Argentinského fotbalistu totiž dojalo, když viděl chlapečka, jak měl z igelitky vyrobený trikot s jeho jménem a číslem 10. Podle matky malého chlapce právě příběh, jež dojal celý svět, nyní ohrožuje život jejího syna. Chce ho totiž zabít Tálibán.

Svět jásal, když malý Ahmádí přišel na hřiště Barcelony s  Lionelem Messim a útočník Barcelony svému fanouškovi z Afghánistánu předal opravdový dres. Po návratu do vlasti se z chlapcovy rodiny stal terč radikálního hnutí Tálibán.

Pětiletý fanoušek se dočkal dresu Messiho
Pětiletý fanoušek se dočkal dresu Messiho

„Myslí si, že Messi mu poslal velké peníze. Přestali jsme syna posílat do školy a žili jsme v neustálém strachu,“ matka sedmiletého hocha Šafika Ahmadíová. „Slýchali jsme doma palbu z těžkých zbraní a křik lidí,“ řekl Ahmádí a když se kolem jeho domu začali stále častěji pohybovat divní lidé, rodina se rozhodla přemístit se na bezpečnější místo.

Přesto mají strach a věří, že jim v tíživé situaci podá pomocnou ruku právě Messi. „Mám ho moc rád, moc se o něj zajímám. Chci hrát fotbal jako on. Messi by si mě měl odvézt, abych mohl být s ním,“ prosebně sdělil novinářům Murtaza Ahmadí.