Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Samková promluvila: Proč nechtěla číst skandální knihu Koukalové?

Autor: sjs, nit

Obě patří mezi největší sportovní hvězdy Česka posledních let. Královna snowboardcrossu Eva Samková promluvila v magazínu Superlife, který vychází v Deníku Sport, o překvapivém konci biatlonistky Gábiny Koukalové a porovnala například i mužský a ženský sport.

Závodí v jednom z nejnebezpečnějších sportů. Snowboardcrossařka Eva Samková má pro strach uděláno a nebála se ani upřímně odpovědět na otázku, jestli se toho nechce příliš po ženách v profesionálním sportu.

Petr Koukal s manželkou Gabrielou na fotkách v kampani proti rakovině
Petr Koukal s manželkou Gabrielou na fotkách v kampani proti rakovině

„Je to vždycky na rozhodnutí té závodnice. Holky nemusí makat, závodit, ale chtějí. I když je to někdy nebezpečné, protože nejsme tak silné jako kluci. Každá si můžeme najít svůj způsob, jak to dělat. V České republice je velké téma. Kniha Gábiny Koukalové , kde píše o svém vzestupu, o trenérech, o tlaku měla problémy s příjmem potravy a takových věcech. Zkusila být hubenější, tímhle vším si prošla,“ vyprávěla Samková, která prozradila, že se do četby autobiografie s názvem Jiná nepustila.

„Je to trochu bulvární věc,“ upozornila olympijská vítězka, která za to biatlonistku nekritizovala. „Bylo to její rozhodnutí. Dobře si vydělala, myslím, že si kariéru užila a skončila ve chvíli, kdy měla zdravotní problémy s lýtky. Předtím všechno vyhrála a nevypadalo to, že bude končit.“

Samková vyhrála všechno, co mohla, ale zatím nepřemýšlí, že by s prknem sekla. „Závodění mám ráda. Když se mi to líbit přestane, tak to dělat nebudu. Je fajn, že všude kolem jsou lidi, kteří jsou šťastní především díky svým medailím. Já musím být šťastná především kvůli sobě. A pak se můžu starat o medaile.“

Témata:  knihaSamkováKoukalováSuperlifeVIPsport