Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdrcený Hušbauer, po válečném hmatu mu hrozí trvalé následky: Končím s fotbalem!

Autor: rau

Po skličujících dnech na JIPce krčské nemocnice se fotbalista Hvozdnice Jan Hušbauer, bratr reprezentačního záložníka Josefa, pozvolna vrací do normálního života. Z brutálního napadení brankářem AFK Radlík Janem Č. se však stále zcela nevzpamatoval. A není zdaleka jisté, zda vůbec vzpamatuje!

„Cítím se líp, ale bohužel nevím, jestli tam nebudou nějaké následky do budoucna,“ přiznal v rozhovoru pro Českou televizi zdrcený Hušbauer, který si o posledním březnovém víkendu šel zahrát první zápas po půlroce!  

Po hrůzném zážitku s návratem na fotbalový pažit nepočítá, s fotbalem skončil.  Jak už naznačil dříve v magazínu Sport Star na Primě, s fotbalem skončil. „Rodině bych chtěl vzkázat, že po tomto zážitku a této zkušenosti, už na sebe kopačky nikdy nevezmu,“ řekl Sport Staru.

Není divu. „Ten protihráč mě jakoby držel za krk, v podstatě mě nesl a zahodil mě,“ popisoval děsivé okamžiky napadený hráč, jehož advokát Julius Kramarič dokonce označil atak za možný pokus o vraždu. „Je to hmat, na který se připravují speciální vojenské jednotky,“ řekl Blesku známý právník.

Jan Hušbauer je v intenzivní péči lékařů nemocnice v Krči
Jan Hušbauer je v intenzivní péči lékařů nemocnice v Krči

Hušbauer bojovnickou fintu rozdýchal jen díky rychlému zásahu ostatních. Do kupy se dal natolik, že si s brankářem chtěl ještě jednou všechno vyjasnit. Ten však neměl o debatu zájem a soka poslal ranou pěstí do bezvědomí. Tma! „Pak mám už jen takové střípky ze sanitky a z nemocnice,“ vyprávěl Hušbauer.

Jan Č., který údajně patří k tvrdému jádru fanoušků Sparty a má zkušenosti se zápasy MMA, má tedy zaděláno na pořádný malér. „Byly zahájeny úkony pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví,“ konstatoval tiskový mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa.