Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Slzy pro synovce legendy (†20) po tragické nehodě: Trenér řekl, co od něj čekal

Autor: kvč

Ve čtvrtek dopoledne navždy vyhasl život mladičkého fotbalisty Rostislava Kadlece (†20). Synovec někdejšího ligového kanonýra Luboše Pecky, který nedávno stejně jako strýc oblékal dres Dynama České Budějovice, zahynul při dopravní nehodě. Nejen na jihu Čech na talentovaného chlapce s láskou vzpomínají.

„Dvacetiletý řidič Škody Octavia s největší pravděpodobností vinou vysoké rychlosti vjel při projíždění zatáčky na krajnici, dostal smyk a čelně se střetl s Fordem Tranzit, v němž byli dva lidé. Dvacetiletý řidič zranění na místě podlehl, cestující z dodávky byli převezeni do nemocnice,“ stojí v záznamu policie.

Facebook českobudějovického Dynama, které bylo Rosťovým posledním působištěm v Česku předtím, než se vydal na zkušenou do Rakouska, je zaplavený vzkazy, které oplakávají ztrátu mladého života.

"Byl jsi bezva kluk a kamarád. Budeme na tebe s láskou vzpomínat," vzkázala Rosťovi do nebe jedna z fanynek. S kondolencí přispěchal i Jiří Vlček, bývalý trenér dlouhá léta spojený s českobudějovickým fotbalem: "Rosťa byl férový kluk, výborný fotbalista, který to měl v hlavě srovnané. Spolupráce s ním byla bez problémů, věřil jsem, že jeho fotbalová kariéra bude dál stoupat. Bohužel..."

Rosťa už bohužel nebude rozdávat radost na fotbalových trávnících, rychlá jízda ho stála život. Ve vzpomínkách lidí, kteří ho znali osobně, či aspoň sledovali na hřišti, ale zůstane napořád.

Octavie Rostislava Kadlece byla po nehodě v dezolátním stavu
Octavie Rostislava Kadlece byla po nehodě v dezolátním stavu