29. června 2019 • 23:16

Suárez nedal penaltu a Uruguay končí, posledním semifinalistou Peru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Peru doplnili semifinálovou čtveřici Copy América. Ve čtvrtfinále přečkali nápor patnáctinásobných vítězů jihoamerického šampionátu Uruguayců a po penaltovém rozstřelu je vyřadili. O finále se utkají s chilskými obhájci prvenství.



Favorizovaní Uruguayci se od začátku hnali za gólem, ale po úvodní Suárezově šanci dvakrát selhal Cavani. Útočník PSG nejprve poslal odražený míč vysoko nad břevno odkryté branky a pak jeho sólo zneškodnil brankář Gallese. De Arrascaetův gól mezitím neplatil kvůli ofsajdu přihrávajícího Nándeze. 

Po změně stran přestřelil peruánskou branku také Godín a videorozhodčí kvůli ofsajdu odvolal Uruguayi góly Cavaniho a Suáreze. Na druhé straně hráči Peru za celých 90 minut nedonutili brankáře Musleru ani k jedinému zákroku, všechny jejich střely mířily mimo.

Penaltový rozstřel začal Suárezovým nezdarem, barcelonský útočník napálil jen padajícího brankáře. Pak už se oba gólmani snažili marně, dalších devět střelců nezaváhalo a nečekaný peruánský postup zpečetil Flores.

Ve čtvrtfinále Copy América tak dokázala skórovat pouze Argentina, která porazila Venezuelu 2:0. Také oba zbývající zápasy skončily bez branek a Chilanům i domácím Brazilcům vynesl postup penaltový rozstřel.

Čtvrtfinále:

Uruguay - Peru 0:0, pen. 4:5

Penaltu proměnili: Cavani, Stuani, Bentancur, Torreira - Guerrero, Ruidíaz, Yotún, Advíncula, Flores. Penaltu neproměnil: Suárez.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud