Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Federera čeká velké stěhování! Podívejte se, kde našel ráj na zemi!

Autor: ris

S rodinou si vysnil bydlení v lukrativní oblasti Curyšského jezera, teď se jeho touha stane skutečností. Dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer (37) se brzy bude stěhovat do malebného městečka Rapperswil-Jona, kde od společenství dědiců odkoupil ohromující pozemek o výměře 18 tisíc metrů čtverečních.

Hodnota exkluzivního místa přímo u zátoky nádherného jezera, které z ptačí perspektivy připomíná banán, je odhadován na cca 50 milionů švýcarských franků, což je v přepočtu přibližně 1,1 miliardy korun!

Na místě je zatím jen starý dům a stodola. Brzy však budou srovnány se zemí, aby na podzim začala výstavba monumentálního sídla, u něhož nebude chybět tenisový kurt, ani učebny pro Federerova dvojčata – devítileté dívenky Myla Rose s Charlete a pětileté kluky Lea s Lennym.

Roger Federer, osminásobný wimbledonský šampion, s manželkou Mirkou
Roger Federer, osminásobný wimbledonský šampion, s manželkou Mirkou

„Jsme hrdí, že se rodina Rogera Federera vybrala Rapperswil-Jona jako svůj budoucí domov,“ uvedl starosta obce s 26 tisíci obyvateli Martin Stöckling. „Je to důkaz, že naše město je atraktivní,“ dodal.

V malebném městečku na dosah alpských vrcholků by mohl být Federerovým sousedem také český hokejový reprezentant Roman Červenka , který s tamním klubem elitní soutěže Lakers podepsal před několika týdny jednoletou smlouvu.