Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Reprezentant Bartošák: Chtěl se zabít? Měli ho najít pod vlivem drog i alkoholu!

Autor: Petr Žaloudek

Po chvílích slávy, které prožíval v květnu na mistrovství světa, přišlo životní peklo. Hokejový brankář Patrik Bartošák (26) měl minulý týden zburcovat policii, že uvažuje o sebevraždě. Ta ho údajně našla pod vlivem alkoholu a drog.

Když v létě zamířil z Vítkovic do konkurenčního Třince, bylo kolem toho velké haló. Jenže po pár měsících Oceláři připouštějí, že by se nebránili tomu, aby bývalý talent Los Angeles odešel do KHL. „Registrujeme zájem z Ruska,“ potvrdil pro iSport.cz sportovní ředitel klubu Jan Peterek. (Více ZDE>>>)

Proč se chtějí reprezentačního gólmana náhle zbavit? Podle informací Blesku měl už dříve kvůli alkoholu za volantem oplétačky s policií. „V Třinci mu dokonce kvůli tomu snížili královský plat 700 tisíc měsíčně,“ tvrdí zdroj.

Třinecký gólman Patrik Bartošák se chystá lapit puk
Třinecký gólman Patrik Bartošák se chystá lapit puk

Bartošákovy problémy údajně vyvrcholily minulý týden, kdy extraliga stála. „Sám zavolal na linku 158, že uvažuje o sebevraždě. Policejní hlídka ho našla, jak sedí v Ostravě v autě na benzince. Byl pod vlivem alkoholu a drog. Proto ho převezli na služebnu, kde strávil noc,“ říká další zdroj, který je dobře obeznámený s děním na Ostravsku.

Vzhledem k obvyklým postupům je pravděpodobné, že pak musel podstoupit psychiatrické vyšetření.

Blesk již ve středu kontaktoval Bartošákovy manažery Sivka a  Vůjtka mladšího. Ti jakékoliv problémy odmítli. „Teď nic komentovat nebudeme,“ doplnil Sivek o den později. Samotný gólman v úterý i ve středu s Oceláři trénoval. Včera však už na ledě chyběl a Třinec ke kauze sdělil: „Celou situaci aktuálně prověřujeme.“