14. listopadu 2019 • 09:02

Ibrahimovic se loučí s Los Angeles: Nemáte zač, vraťte se k baseballu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic oficiálně ukončil po dvou letech působení v Los Angeles Galaxy. Osmatřicetiletý fotbalista hrál za kalifornský klub od března loňského roku a v 52 zápasech MLS vstřelil 56 gólů.



Ibrahimovic se s klubem rozloučil podobným stylem, jakým ohlašoval minulý rok svůj příchod do Hollywoodu. Tehdy nechal natisknout celostránkový inzerát v deníku Los Angeles Times s textem: „Drahé Los Angeles, nemáš zač.“

Ve středu se na twitteru rozepsal více: „Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem. Díky LA Galaxy za to, že jsem zase získal chuť do života. A pro fanoušky Galaxy - chtěli jste Zlatana, dal jsem vám Zlatana. Nemáte zač. Příběh pokračuje... Můžete se vrátit ke sledování baseballu.“

Ibrahimovic se rozloučil po sezoně, v níž nastřílel 30 branek. Což je nový klubový rekord a více, než letos zaznamenali zbývající hráči Galaxy dohromady (28).

Bývalý kapitán švédské reprezentace naplnil v MLS svůj hvězdný standard a byl tahákem pro fanoušky, pozvednout stagnující Galaxy se mu ale úplně nepovedlo. V jeho první sezoně pětinásobní šampioni nepostoupili do play off a letos vypadli ve čtvrtfinále v derby s Los Angeles FC.

Kam Ibrahimovic dále zamíří, není jasné. Spekuluje se o jeho návratu do Evropy a především AC Milán, v jehož dresu v letech 2010-12 nastřílel 42 branek v Serii A.

Téměř dvoumetrový rodák z Malmö je fotbalový cestovatel, jenž v žádném klubu nevydržel déle než čtyři sezony. Po odchodu ze Švédska v roce 2001 hrál za Ajax, Juventus, Inter Milán, Barcelonu, AC Milán, Paris Saint-Germain a před loňským přesunem do zámoří za Manchester United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud