Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miliardářka Šarapovová důchodkyní. A teď? Pohoda v dechberoucím luxusu!

Autor: ptr

Pětinásobná grandslamová šampionka a vítězka 36 turnajů na okruhu WTA Maria Šarapovová (32) ukončila sportovní kariéru a odebrala se na odpočinek. Díky obrovským příjmům z reklamy ji ale čeká pohádkový život v přepychu. V Los Angeles totiž vlastní luxusní vilku, kterou si sama navrhla!

„Tohle byl můj projekt a žádnou jeho část jsem nedelegovala na nikoho jiného. Byla jsem inspirována japonskou architekturou a minimalismem.“ Pochlubila se při prohlídce domu. Masivní betonová stavba je proto zařízena velmi jednoduše a jediným neobvyklejším výstřelkem je bowlingová dráha v suterénu.

Pro rodačku z Ňaganě nebyl problém si svůj dům snů zařídit. Ruská kráska je totiž nejlépe vydělávajícím ruským sportovcem poslední dekády. Trumfla dokonce i hokejová esa v čela s Ovečkinem, Malkinem a Kovalčukem.

Šarapovová ve svém obývacím pokoji
Šarapovová ve svém obývacím pokoji

Hlavním příjmem ale nebyl samotný sport, daleko více jí vynesl reklamní potenciál. Před zdaněním si za posledních deset let přišla na neuvěřitelných 325 milionů dolarů (přes 7,5 miliardy korun), ale z tohoto pohádkového obnosu bylo jen 38,8 milionů dolarů (904 milionů korun) získáno tenisovým umem. I po odkrojení povinného odvodu státu jí zbylo velmi příjemných 197,8 milionu dolarů (4,6 miliardy korun).

Kariéru jí pozastavil až dopingový škraloup se zakázanou látkou meldonium, po kterém inkasovala patnáctiměsíční trest. Poté už se na úplné výsluní znovu nevrátila a svou sbírku 21 týdnů v pozici světové jedničky nerozšířila.