Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Válka o udržení v extralize. Král a Řezníček: Korupce? Chceme důkazy!

Autor: pet

Ti na dně profitují a radují se. Fanoušci naopak zuří. Hokejová extraliga je pod palbou kritiky kvůli nečekaným výsledkům trpaslíků, kteří kosí favority.

V neděli došla divákům trpělivost. Litvínov totiž do sestupových vod namočil Vítkovice (4:0), Pardubice zase šmikly Třinec (3:2), který z posledních šesti zápasů prohrál tři proti posledním třem celkům tabulky, zatímco zbytek vyhrál. A Kladno po Spartě zdolalo Brno (2:1), které nastoupilo s juniory v sestavě. „Jágr má love!“ Obviňovali legendu naštvaní fanoušci Komety.

„Takové spekulace se objevují v každé části sezony. Lidé si o tom mohou myslet leccos. Ale pokud má někdo důkaz, musí ho předložit, a pak by se o to asi musela zajímat policie,“ řekl Blesku ředitel extraligy Josef Řezníček (53). „Domluveným výsledkům nevěřím,“ doplnil. A v podobném duchu se vyjádřil i šéf Českého hokeje Tomáš Král (56).

Exraligový boss Josef Řezníček a vládce českého hokeje Tomáš Král
Exraligový boss Josef Řezníček a vládce českého hokeje Tomáš Král

„Pokud má někdo poznatky, že se děje něco nekalého, je jednoduché to ohlásit a podat podnět příslušným orgánům. Kdybych takový důkaz měl, udělal bych to,“ tvrdil. „Absolutně tomu však nevěřím, nemám jedinou pochybnost,“ sdělil rázně.

Přesto si po posledních překvapivých výsledcích všichni začínají vzpomínat na dva roky starý barážový souboj sestupem ohroženého Litvínova a po postupu toužících Karlových Varů. Verva potřebovala k záchraně dva body, Energii k nejvyšší soutěži stačil jeden. Po 60 minutách to bylo 0:0 a v prodloužení rozhodl příhodně Litvínov.

„S domlouváním zápasů jsem se nikdy nesetkal. Člověk ale není u všeho. Když si vzpomenu na tenhle zápas, vypadalo to hodně špatně a nelíbilo se mi to. Jenže především musíte někoho chytit za ruku, jestli se někdo s někým dohodnul,“ tvrdil Řezníček. Jaká překvapení si nachystá dnešní, předposlední kolo (17:30, zápas Olomouc – Litvínov vysílá ČT Sport)?