Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie olympijské šampionky Samkové: Náhlá smrt maminky!

Autor: jon, iSport.cz, ptr

Nešťastná zpráva zastihla rodinu olympijské vítězky Evy Samkové. V sobotu po krátké, těžké nemoci zemřela maminka české snowboardistky Ludmila Samková. Bohužel nejde o první velkou tragédii, Samkové zemřel před dvěma lety otec Roman (†54). Česká závodnice nešťastnou zprávu zveřejnila na facebookové stránce v krátkém prohlášení určeném pro média.

 

Těžké životní rány stíhají Evu Samkovou . Otec Roman, se kterým měla velmi úzké pouto, jí zemřel na zhoubný nádor na mozku v lednu roku 2018. Nádor poprvé diagnostikovali, už když Evě bylo devět let. „Je to asi jedenáct let, co doktoři nádor odhalili. Pak ještě sedm let chodil do práce, teď je v invalidním důchodu. K tomu se přidala epilepsie, která je průvodním jevem. Míval i dvacet záchvatů za den,“ říkala v roce 2014 Evina maminka Ludmila.

Nyní se zlatá olympionička musí vyrovnat s další tragédií, po krátké těžké nemoci ji navždy opustila i maminka. Oba rodiče ji ve sportu velmi podporovali a mají značný podíl na její veleúspěšné kariéře.

Eva na lyžích s maminkou ve dvou letech
Eva na lyžích s maminkou ve dvou letech

Tým Evy Samkové poskytl následující prohlášení. "Vážení kolegové, vážené kolegyně, dovolujeme si Vás touto cestou informovat o náročné životní situaci, které je nyní vystavena Eva Samková se svou rodinou. Po krátké, těžké nemoci včera zemřela její maminka Ludmila Samková. Eva se rozhodla v nastalé situaci věnovat veškerý čas a energii jen svým nejbližším. Prosíme tímto Vás, novináře, a také veřejnost o respektování tohoto rozhodnutí olympijské vítězky. O přípravě Evy a jejím programu pro nadcházející sezónu Vás budeme informovat."