20. ledna 2018 • 13:15

Tragédie! Samkové zemřel otec: Táta mě učil bojovat, vyhrála jsem pro něj

Autor: iSport.cz, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za necelý měsíc jí čeká olympiáda, kde bude obhajovat zlatou medaili, dnes se dočkala vítězství na závodě Světového poháru v tureckém Erzurumu. To vše je zcela bezvýznamné v porovnání s tím, že Evě Samkové nedávno zemřel po dlouhém boji s nádorem na mozku otec Roman Samek.



Problémy její otce se poprvé objevily, když bylo Samkové devět let. A diagnóza byla krutá - nádor na mozku.  „Je to asi jedenáct let, co doktoři nádor odhalili. Pak ještě sedm let chodil do práce, teď je v invalidním důchodu. K tomu se přidala epilepsie, která je průvodním jevem. Míval i dvacet záchvatů za den,“ říkala před čtyřmi lety Evina maminka Ludmila Samková.

Vážné zdravotní problémy měl Roman Samek i v době, kdy se jeho dcera chystala na olympijské hry do Soči. „Loni byl na operaci, ale pár dní na to mu otekl mozek a přestal mluvit. Ale teď už je to zase lepší,“ popisovala s úlevou jeho žena.

Svůj boj se zákeřnou chorobou však nakonec Roman Samek prohrál. Na svoji rodinu však může být hrdý...

Informace o tragédii Evy Samkové se objevila na facebookových stránkách.

Na olympiádě v Pchjongčchangu pak Eva Samková pro tátu získala bronzovou medaili »

Vyjádření na Facebooku

“Evku provázely technické problémy při startu, se kterými se však vyrovnala. Po zranění ramene a rekonvalescenci ukázala, že neztratila nic ze své psychické síly a formy,” prohlásil v cíli trenér Marek Jelínek.

Dnešní výhru olympijské vítězky doprovází velký a silný příběh. Jak jinak v jejím případě. Před dvěma dny ji totiž v Turecku zastihla zpráva o smrti otce. “Dva dny jsme se rozmýšleli, zda má nastoupit nebo se vrátit domů. Měla připravenou letenku a rozhodnutí bylo na ní. Po dohodě s rodinou se rozhodla zůstat. Svou výhrou ukázala, jak obrovsky silná osobnost v ní dřímá. Skláním se před ní a věřím, že se jí dostane klidu, který teď potřebuje,” dodal Marek Jelínek.

Samotná Eva měla o dnešním startu jasno. “Život mi píše různé příběhy a zkouší moji odolnost. Byl to právě taťka, který mě spolu s mojí mamkou učili bojovat, nevzdávat se a věřit, že cesta, kterou jsem si vybrala, je správná. Dnes jsem vyhrála pro něj. Porazit smutek a poprat se o své místo je přesně to co by si přál a byl by na mě pyšný,” prohlásila Eva Samková.

Česká reprezentantka se vrací po víkendu domů a prosí média a veřejnost, aby jí bylo dopřáno strávit čas se svou rodinou. Děkujeme, že její přání budete respektovat a samozřejmě vás o programu Evy a celého týmu budeme informovat.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud