Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dojetí a vzpomínky manželky zesnulého hrdiny Mariána Čišovského (†40): Miloval čokoládu!

Autor: nem

Bývalá prodavačka v butiku s luxusními oděvy si takový aplaus asi nikdy nepředstavovala. Dočkala se ho v nejtěžší chvíli svého života. Martina Čišovská (41) odpověděla něžnými dlaněmi.

Její statečný muž, stoper Viktorie, Marián (†40) zápasil šest let s nevyléčitelnou nemocí ALS. Podlehl jí v den zápasu Plzeň – Sparta (2:1). Martina přišla s dětmi na tribunu ve Štruncových sadech.

Diváci se k ní otáčeli. Tleskali jí a ona tleskla jim. Ta dojemná scéna se půvabné blondýnce nesmazatelně vryje do paměti. Tak jako báječný muž a skvělý táta Maroše (14), Martina (11) a Tiny (7). Až milosrdný čas zhojí ránu, zůstanou jí vzpomínky na milovaného Mariána, kterého znala nejlépe ze všech.

„Půl roku mi trvalo, než jsem se s tím smířila. Říkala jsem si, že to tak nemůže být, že to Marián nemá. Dost často jsem si pobrečela, ale postupně jsem se s tím musela vyrovnat. Byla jsem hlava rodiny,“ vybavila si Martina chvíle, kdy se dověděla manželovu zdrcující diagnózu.

Marián Čišovský s půvabnou manželkou Martinou
Marián Čišovský s půvabnou manželkou Martinou

„Chodíme často mezi lidi. Na kávu, na procházky. Nemusel nic měnit, ale omezil sladkosti. Měl strašně rád čokoládu a teď si dává raději ovoce,“ povídala v době, kdy Mariánovi už odumíraly svalové buňky a přitom jeho mysl byla čistá. Plánovali si, že až »Čišo« ukončí kariéru, vrátí se do Bratislavy, kde válel za Inter. Pořídili si ve slovenské metropoli pozemek, měli tam spoustu přátel.

Jenže krutá choroba všechno změnila. Marián zůstal až do svého skonu na soupisce Viktorky. Klubu, který se o něj nikdy nepřestal starat. „Je neskutečné, jak mu stále pomáhají. Neodkopli ho jako psa, jak bývá zvykem,“ poděkovala před časem Martina Čišovská Plzni.