Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rudý býk probudil Prahu: Slavná formule burácela po Karlově mostě!

Autor: ptr

Vskutku neobvyklá podívaná se naskytla kolemjdoucím, kteří ve středu nad ránem procházeli centrum našeho hlavního města. Přímo na jedné z nejslavnějších památek se proháněl monopost Formule 1. Kouzelné pražské kulisy využil k natáčení svého spotu tým Red Bull.

Burácení motoru muselo být slyšet na stovky metrů i v husté zástavbě Starého Města či Malé Strany. Právě do těchto lokalit zavítal tým s rudým býkem ve znaku. K čemu bude video sloužit je zatím zahaleno rouškou tajemství. Ostatně celá akce byla pečlivě hlídaná a každý kdo chtěl fotit či natáčet byl rychle vykazován od domluvených míst.

I tak ale samozřejmě nelze řádění formule v úzkých uličkách ututlat. Řev vysokých otáček slavného monopostu s označením RB7 z roku 2011 nenechal nikoho na pochybách. Právě s tímto autem získal německý pilot Sebastian Vettel svůj druhý titul mistra světa a stáj Red Bull ovládla pohár konstruktérů s rekordním ziskem bodů.

A kdo seděl za volantem? Podle prvních dostupných informací to neměl být žádný neznámý jezdec! V kokpitu měl sedět slavný skotský závodník David Coulthard (50), který působil v nejslavnější závodní sérii dlouhých čtrnáct let.

Red Bull byl jeho poslední závodní stájí a zůstal jim věrný i po kariéře. Již řadu let vypomáhá při podobných akcích. Jeden z organizátorů však později tuto informaci vyvrátil.

Formule 1 týmu Red Bull Racing se projela po Karlově mostě v Praze.
Formule 1 týmu Red Bull Racing se projela po Karlově mostě v Praze.