Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka roku! Takhle na Tour de France zachránila dítě před těžkým úrazem!

Autor: ptr

Úvodní etapa »Staré dámy« přinesla hned několik pádů a neskutečných okamžiků. Jedním z nich byl i hromadný karambol pár kilometrů před cílem, který ohrozil i přihlížející diváky. Jen díky skvělé reakci a duchapřítomnému chování uchránila jedna z matek své dítko.

Jezdci se blížili k cílové pásce a po útrapách z průběhu etapy se již těšili na zaslouženou chvíli klidu. To však ještě netušili, že se za pár chvil už podruhé hromadně seznámí s povrchem silnice, po které se řítili. Ve vysoké rychlosti se dopustili jezdecké chyby závodníci stáje B&B Hotels a následoval dominový efekt.

Několik jezdců v kotrmelcích vyletělo mimo silnici a jeden jen těsně minul telegrafní sloup. I tak ale tento incident vyřadil hned dva účastníky a ze země se velmi dlouho sbíral i několikanásobný šampion Chris Froome. Hrdinkou sociálních sítí se ovšem stal někdo jiný.

Duchapřítomný zásah jedné divačky, která bleskově zachránila svého syna, se stal jedním z momentů dne. „Matka roku,“ připisovali lidé k záběru. Dítko bylo uchráněno a žena se stala přesným protipólem nezodpovědné fanynky, která svou hloupostí způsobila největší hromadný pád etapy.

Švýcarský jezdec Marc Hirschi v bolestivých grimasách po pádu v 1. etapě Tour
Švýcarský jezdec Marc Hirschi v bolestivých grimasách po pádu v 1. etapě Tour