Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dojemná vzpomínka lyžařky Dubovské: Chybíš mi, mami!

Autor: ptr

Vyrazila na své třetí olympijské hry, ale poprvé jí chybí ta největší opora a podpora. Zanedlouho tomu bude rok, kdy lyžařka Martina Dubovská (29) schytala krutou ránu osudu a přišla o milovanou maminku. Ta podlehla zraněním při vážné dopravní nehodě. Vzpomínky na laskavou ženu však neblednou.

Slavnostní zahájení her v Pekingu se blíží a sportovci se plně věnují tomuto svátku. Při takové příležitosti často vytanou na mysli lidé, kteří se nejvíce zasloužili o účast každého z nich. Nejčastěji jde samozřejmě o rodinu. „Mami, chybíš mi ty i tvoje energie,“ napsala Dubovská k fotce maminky, která v rukou drží maskoty minulých olympijských her v Pchjongčchangu a Soči.

„Celý život mě v lyžování podporovala. Bez ní bych to nedělala, protože mě od malička vozila na tréninky i po závodech. Lyžováním stále žila celá rodina, která se mi přizpůsobovala. Kdybych s tím skončila, zklamala bych sebe i ji. Obětovala mi celý život,“ svěřila se Martina před pár měsíci při rozhovoru pro Český rozhlas.

Pouto mezi nimi zůstalo i po tragické nehodě a lyžařka na svou mamku stále vzpomíná při každém závodě. „Je stále se mnou a dělám to pro ni, s ní. Prostě tak, jak jsme žili celý můj život,“ doplnila v již zmíněném rozhovoru.

Dojemná vzpomínka Martiny Dubovské
Dojemná vzpomínka Martiny Dubovské