Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Emoce před kamerou! Nedvěda zasáhl válečný konflikt na Ukrajině: Češi, na co čekáte?

Autor: ris

Polsko řeklo Rusům rezolutní NE, Švédsko řeklo rezolutní NE, jen Fotbalová asociace České republiky tak trošku vykutáleně vyčkává a i přes válečný konflikt na Ukrajině radikálně nevylučuje, že by si to nároďák se sbornou v rámci kvalifikace mistrovství světa na hřišti rozdal. A to v Turíně nakrklo tuzemskou fotbalovou modlu Pavla Nedvěda (49)!

Bývalého nejlepšího hráče světa vzala nesmlouvavá ruská invaze na Ukrajinu za srdce. „Musím přiznat, že je pro mě celkem těžké soustředit se nyní stoprocentně na fotbal, poněvadž pocházím z východní Evropy. S lidmi na Ukrajině soucítím,“ posteskl si Grande Paolo.

„Nikdo si nezaslouží takové utrpení, nikdo nechce takovou válku. Nikdo,“ zdůraznil bývalý záložník a dnes viceprezident Juventusu pro DAZN. Jen těžko hledal slova. Bylo patrné, jak moc ho válečný konflikt zasáhl. Jak moc ho bolí. Před kamerou sotva zadržoval slzy.

Válka na Ukrajině a sport ONLINE ZDE>>>

Poláci i Švédové jasně řekli, že s Ruskem si to o postup na MS v březnu rozhodně nerozdají. Ať se děje, co se děje! FAČR takové stanovisko nezaujal, což Nedvěd nedokáže pochopit. „Očekávám, že asociace udělá stejný krok. Nevím, na co čekají. Polsko i Švédsko to udělali správně, když oznámili, že s Rusy hrát nebudou. Češi musejí udělat totéž,“ vzkázal Fouskovi a spol. na Strahov.

Pavel Nedvěd e,otivně prožívá agresivní vniknutí Rusů na Ukrajinu
Pavel Nedvěd e,otivně prožívá agresivní vniknutí Rusů na Ukrajinu