Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt Komárka (†45) oplakává i Pivrnec: Dojemná slova o mrtvém dřevorubci!

Autor: ptr

Tragicky zesnulý dřevorubec Martin Komárek (†45) zanechal stopu v mnoha srdcích. Jedním z těch, kdo na fachmana vzpomíná je i známý kreslíř a mnohonásobný sáňkařský šampion Petr Urban (61). Komárek, který byl známý i svým uměleckým nadáním, mu vyrobil krásnou sochu populární postavičky Pivrnce.

Oblíbený tvůrce kreslených vtipů na setkání se skromným klukem zavzpomínal pro své fanoušky. „Měl jsem čest ho poznat v době, když začínal vyhrávat evropské i světové soutěže. Byl to velmi milý, skromný a pracovitý kluk. Během našeho setkání v Harrachově vznikl příjemný rozhovor, ale i nádherný a sošný Ruda Pivrnec,“ připomněl i sochařské umění zesnulého dřevorubce.

Práce s dřevem Komárka naplňovala a rád z něj vyráběl umělecká díla pomocí svého umění s motorovou pilou. Mezi jeho nejznámější výtvory patří socha, která se nachází u muzea kuriozit v Pelhřimově. Skulptura připomíná pověstnou »viktorku«, která byla symbolem sametové revoluce. „Jeho úžasnou sochu Svobody věnovanou Václavu Havlovi, která stojí v zahradě expozice Zlaté české ručičky Muzea rekordů a kuriozit, budou lidé obdivovat ještě roky,“ připomněl obchodní ředitel agentury Dobry den Luboš Rafaj.

Humorista a kreslíř Petr Urban
Humorista a kreslíř Petr Urban